Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primele vouchere sociale au fost distribuite. Care sunt produsele pe care românii le pot cumpăra cu cardurile de la Guvern

Peste 12.000 de români au primit deja ajutorul de 250 de lei, pe cardurile sociale. Este prima tranșă, din cele patru pe care Guvernul s-a angajat să le plătească până la sfârșitul anului.

Iar până la sfârşitul acestei săptămâni, aproape 350.000 de români vor primi cardurile sociale, care se încarcă pe măsură ce sunt distribuite. Voucherele sociale sunt încărcate o dată la două luni cu câte 250 de lei. Astfel, peste 2,5 milioane români primesc tichete pentru cumpărarea de produse alimentare în valoare de 3,1 miliarde de lei.

De ajutoare vor beneficia pensionarii cu venituri de până în 1.500 lei şi românii încadraţi în grad de handicap grav ale căror venituri nu depăşesc 1.500 Lei. Pe listă sunt și familiile cu cel puţin 2 copii, care au venituri mai mici sau egale cu 600 lei şi familiile mono-parentale ale căror câştiguri lunare nu depăşesc 600 lei pe membru.

”Suntem la prima tranșă, dacă putem să spunem așa, de emitere a voucherelor și de distribuire și încărcare a lor. Acesta e de fapt primul efect al distribuției cardurilor către beneficiarii acestora. Săptămâna trecută s-au distribuit 353 de mii de carduri.

Pentru următoarea tranșă vom distribui 500 de mii de vouchere. Acest lucru ne face să spunem că în cursul lunilor iunie și iulie, tranșa întâi va fi rezolvată în totalitate, adică aceste carduri să fie emise, distribuite și încărcate. A fost o perioadă de început mai grea.

Cardul are posibilitatea de verificare a soldului și în cel mai rău caz, aceștia pot suna la numărul de telefon pe care îl au în pliantul care însoțește cardul social. Pe casele de marcat există tasta 9, unde se contabilizează produsele alimentare, tot ce trece de această categorie se plătește din buzunarul beneficiarului cardului. Scopul emiterii cardurilor este acesta de a fi folosit pentru produsele”, a declarat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE