Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primele imagini cu atacatorul din Paris care a împușcat mortal trei persoane de etnie kurdă

Bărbatul care a împușcat mortal trei persoane de etnie kurdă în Paris a fost surprins de camerele de supraveghere ale unei frizerii, aflate în apropierea locului unde a avut loc atacul.

Pensionarul de 69 de ani a recunoscut ulterior că intenția sa a fost să ucidă migranți. Suspectul, care a declarat că simte o ură patologică față de străini, a fost externat din secția de psihiatrie aflată în sediul poliției și va fi adus în fața unui judecător, pentru a fi pus sub acuzare.

Ministrul francez de interne a afirmat că atacatorul a avut ca țintă străinii, indiferent de etnie. Sute de kurzi sirieni au organizat de Crăciun un protest în nordul Siriei, ca răspuns la aceste crime. Protestatarii au acuzat Turcia că a organizat atacul împotriva activiștilor kurzi din diaspora.

„Este un război împotriva poporului nostru. Nu ne vizează doar în cele patru regiuni ale Kurdistanului (zonele populate de kurzi din Turcia, Irak, Iran și Siria, n.r.), ci și în Europa. Vor ca poporul nostru să moară.”, a declarat Azad Suleiman, Protestatar kurd de origine siriană.

„Noi, poporul kurd, cerem guvernului francez să îl aducă pe făptaș în fața justiției.

Atacul a readus în discuție alte trei crime nerezolvate comise împotriva unor cetățeni kurzi în urmă cu aproape 10 ani, în aceeași zonă a Parisului.

Președintele francez Emmanuel Macron a descris asasinatele drept un "atac odios" împotriva kurzilor și a cerut șefului poliției din Paris să se întâlnească cu liderii comunității kurde.”, a declarat Evin Basho, protestatară kurdă de origine siriană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE