Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primele autobuze electrice vor circula de sâmbătă pe bulevardele din Capitală

La mult timp după ce alte orașe din România au autobuze electrice, Capitala face și ea un prim pas pentru un transport în comun mai prietenos cu mediul.

De sâmbătă, primele autobuze electrice vor circula pe bulevardele bucureștene. Acestea au fost fabricate în China și achiziționate din bani europeni.

Autobuzele electrice au fost cumpărate de la un producător din China

Sunt 100 de autobuze electrice cumpărate de Primăria Capitalei de la un producător din China din bani europeni. Primele 6 autobuze electrice vor intra în circulație pe linia 330.

Interiorul autobuzelor nu este foarte diferit față de cel al autobuzelor care se află în acest moment în circulație. Autoritățile spun că există mai multe scaune. Sunt în total 89 de locuri. 30 pe scaune și restul în picioare.

Un plus față de celelalte autobuze este priza care se află la toate scaunele și porturile USB.

Călător: Mi se pare o alternativă bună, multe orașe știu că au trecut deja pe modul electric. Trebuia făcută schimbarea, că tot sunt unele autobuze vechi, la fel si tramvaiele, ușile nu prea se închid bine.

Vor circula pe 14 trasee

Noile autobuze elctrice au câte 12 metri lungime și o autonomie de 200 de km. Municipalitatea a anunțat că sunt 14 trasee pe care vor circula autobuzele electrice. Până la finalul anului, ar trebui să circule 20.

Cele 100 de autobuze electrice au costat peste 300 de milioane de lei, iar finanțarea a fost asigurată din fonduri europene. Si in Constanța, Cluj-Napoca sau Brașov circulă autobuze electrice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE