Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bucureștenii vor ajunge mai repede din zona Nord până în Centru. Bandă unică pentru transportul STB

Societatea de Transport București anunță că bucureștenii vor avea un traseu mai rapid pentru a ajunge din zona de nord a Capitalei până în centrul orașului. Mai exact, în București va fi amenajat un nou traseu cu bandă unică, destinat transportului public, de la Piața Presei la Piața Victoriei.

Circulația va fi reconfigurată pe traseul Piața Presei - Regele Mihai I - Bd. Kiseleff - Piața Victoriei, pentru ca autobuzele să poată circula pe această nouă bandă unică.

Culoarul unic pentru autobuze începe de la Piața Presei și continuă:

1. Pe Bulevardul Regele Mihai I:

Zona centrală cuprinde trei benzi de circulație, două spre Arcul de Triumf (dintre care banda 1 este rezervată transportului public) și una spre Piața Presei, dedicată transportului general. Se va realiza și o nouă platformă de stație, pe scuarul de delimitare, la intersecția cu Str. Primo Nebiolo.

2. Pe Șoseaua Kiseleff:

Din cele 4 benzi de circulație, banda 1 este rezervată transportului public. Realizăm și patru stații noi cu platformă, la intersecțiile cu străzile Mareșal Alexandru Averescu, Docenților, Arh. Ion Mincu și Monetăriei.

3. Pe Bulevardul Aviatorilor:

Pe tronsonul cuprins între Str. Arh. Ion Mincu și P-ța Charles de Gaulle, pe sensul spre P-ța Charles de Gaulle se vor realiza 4 benzi de circulație, dintre care banda 1 va fi rezervată transportului public local. Pe sensul opus vor exista 2 benzi de circulație. Se vor realiza și două stații noi cu platformă, la intersecția cu strada Arh. Ion Mincu și lângă accesul la stația de metrou Aviatorilor.

Pe tronsonul cuprins între B-dul Beijing și P-ța Charles de Gaulle, pe sensul spre P-ța Charles de Gaulle, se vor realiza 4 benzi de circulație, dintre care banda 4 va fi rezervată transportului public local. Pe sensul opus vor fi 2 benzi de circulație pentru traficul general.

100 de autobuze electrice noi în București, până la finalul anului

Primăria Capitalei anunță că, până la finalul anului, pe străzile din București vor circula 100 de autobuze electrice noi, BMC.

În Portul Constanța au ajuns deja primele 51 de autobuze electrice pe care Primăria Municipiului București le-a achiziționat, urmând ca în curând să sosească în Capitală, anunță municipalitatea.

Al doilea lot (de 49 de autobuze) va veni în noiembrie.Până pe 2 decembrie vor fi livrate și 100 de stații de încărcare.Cele 100 de vehicule sunt achiziționate cu fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE