Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primul autovehicul complet electric produs în România va ieși pe poarta fabricii Ford din 2024 la Craiova. Astăzi a fost anunțată o investiție de aproape o jumătate de miliard de euro pentru următorii trei ani, în urma preluării fabricii de către Ford Otosan. Investițiile vor ajuta la atingerea obiectivelor tranziției verzi, pentru ca, din 2035, în Europa să fie produse și vândute doar mașini cu zero emisii dioxid de carbon.

„Este un transfer care vine cu o investiţie de 490 de milioane de euro în următorii trei ani. Este o investiţie care vizează în mod deosebit producerea de alte patru noi tipuri de vehicule şi ceea ce este de subliniat este că începând cu anul 2024 va fi produs primul autovehicul complet electric", a spus premierul la fabrica Ford Craiova.

„Practic, prin această investiţie, Ford Craiova vine şi sprijină proiectele guvernamentale pentru a ne atinge obiectivele asumate la nivelul UE pentru o tranziţie verde, pentru a reuşi să asigurăm ca din anul 2035 să producem autovehicule şi să folosim autovehicule care vor avea emisii de dioxid de carbon zero şi, de asemenea, ne ajută ca pe orizontală să putem să dezvoltăm capacităţi de producţie care să sprijine acest întreg demers al sectorului de business din România”, a adăugat premierul Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul a arătat că reprezentanţii Ford Craiova şi Ford Otosan au ridicat problema dezvoltării infrastructurii pentru maşinile electrice, relatează Agerpres

„La nivelul Guvernului există un angajament asumat prin PNRR astfel încât la finele anului 2026 să realizăm 18.000 de staţii de încărcare - 13.000 sunt din fonduri europene, 5.000 vor fi finanţate de la bugetul de stat", a adăugat Nicolae Ciucă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE