Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, pe coperta revistei Vogue

Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a apărut într-o ediție specială a revistei Vogue, în care a vorbit despre consecințele războiului asupra țării sale, despre rolul său, dar și despre căsătoria sa cu Volodimir Zelensky.

Fotografiată de Annie Leibovitz, Prima Doamnă apare pe copertă stând pe treptele de marmură din interiorul complexului „puternic păzit” al biroului prezidențial din Kiev, îmbrăcată lejer.

„Acestea au fost cele mai oribile luni din viața mea și din viața fiecărui ucrainean”, a spus Olena Zelenska. „Sincer, nu cred că cineva este conștient de modul în care ne-am descurcat din punct de vedere emoțional”.

Întrebată dacă ceva a pregătit-o pentru război, Olena Zelenska a răspuns: „Nimic. Trăiam vieţi fericite şi nu ne-am gândit niciodată că se va întâmpla asta. Dar avem speranţă”. „Este adevărat, mă simt izolată”, a continuat aceasta. „Nu pot vizita liber ceea ce vreau. În zilele noastre, a merge la cumpărături este un vis care nu poate fi realizat”.

Prima Doamnă a vorbit și despre impactul războiului asupra familiei: „Nici măcar nu știu cum aș fi supraviețuit în aceste luni dacă am fi fost despărțiți”, a spus ea despre copiii săi, recunoscând totodată că a fost deosebit de greu pentru soțul ei, care nu a putut să-și vadă copiii în ultimele luni. „Îi este mult mai greu în această privință. El suferă. Și copiii noștrii suferă, pentru că nu se pot vedea cu tatăl lor”.

Revista o prezintă, de asemenea, pe doamna Zelenska fotografiată printre soldați ucraineni, femei în uniform militară, la Aeroportul Antonov, în Hostomel, dar și alături de soțul ei.

Zelenska a împărtășit cum se simte în rolul său de Primă Doamnă. Ea a dezvăluit că nu a vrut ca soțul ei să candideze la președinție, deoarece a simțit că viața lor „s-ar schimba destul de radical”. Când Volodimir Zelensky a câștigat alegerile prezidențiale, ea a spus că i s-a părut destul de dificil să fie „în lumina reflectoarelor”, deoarece ea prefera să stea „în culise”.

Președintele ucrainean a apreciat, de asemenea, rolul important pe care soția sa și l-a asumat de la începutul războiului, declarând pentru Vogue: „Pentru femei și copii, faptul că soția mea este aici reprezintă un exemplu. Cred că ea joacă un rol foarte puternic pentru Ucraina, pentru familiile noastre și pentru femeile noastre”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE