Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mesajul adresat de Prima Doamnă a Ucrainei lumii întregi: „Soțul meu cere arme, eu vă cer să nu priviți în altă parte”

„Soțul meu cere arme, eu vă cer să nu priviți în altă parte”. Este mesajul pe care Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, l-a adresat lumii întregi.

Ea a avut o intervenție video la seria de întâlniri „Femei în zone de conflict”, găzduită de Consiliul European. Reuniunea a fost moderată de corespondentul Euronews la Bruxelles, Meabh McMahon, iar la întâlnire a luat parte, printre alții, si președintele Consiliului Eurpean, Charles Michel, și laureata Premiului Noble pentru Pace, Nadia Murad. Olena Zelenska a precizat că rolul ei în război este mai ales acela de a se implica în asistența umanitară.

Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei: „Am supraviețuit de-a lungul a mai bine de 100 de zile de război. Soțul meu cere arme, însă eu vă cer să nu vă îndepărtați privirea de la Ucraina, să nu schimbați postul când vedeți știrile despre Ucraina. Nu aș vrea să vorbesc despre războiul nostru doar în cifre. Desigur, avem și cifre și sunt groaznice, dar vorbim de destine, de vieți umane. Aș vrea să vă spun că fiecare viață din țara noastră este distrusă. Fiecare viață se împarte în înainte și după (invazia rusească n.r.). Iar războiul nostru are fața unei femei, pentru că în Ucraina femeile sunt cu două milioane mai multe decât bărbații. Însă sunt absolut sigură că noi, ucrainencele, nu putem fi numite victime. Fiecare dintre noi are propria poveste a supraviețuirii.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE