Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski și soția sa, prima apariție publică împreună de la începutul războiului din Ucraina

Liderul de la Kiev Volodimir Zelenski și soția sa, Olena, au apărut pentru prima dată împreună de la invazia rusească la funeraliile fostului lider ucrainean Leonid Kravciuk.

Cei doi au fost filmați când au depus flori la slujba de înmormântare a primului președinte al Ucrainei de după câștigarea independenței. Leonid Kravciuk, care a încetat din viață în urmă cu o săptămână, la vârsta de 88 de ani, a fost înmormântat marţi, după ce a fost omagiat în centrul Kievului.

Cuplul prezidențial a depus un buchet de flori albe, roz şi violet lângă sicriul acoperit cu drapelul galben-albastru al Ucrainei, relevă AFP, preluată de Agerpres. Totodată, Volodimir Zelenski, vizibil emoționat, și soția sa au păstrat un moment de reculegere lângă catafalcul păzit de o gardă militară de onoare.

Alături de ei au fost prezenți mai mulți oficiali de la Kiev, printre care și trei foști șefi de stat.

Olena Zelenska a declarat într-un interviu pentru presa poloneză că, de când a început războiul, nu și-a mai văzut soțul decât la televizor și în mesajele filmate pentru popor.

Ea a precizat că au vorbit doar la telefon, pentru că președintele ucrianean se teme că Olena și cei doi copii ai lor ar putea fi expuși riscului de a fi uciși, dacă s-ar afla în apropierea lui.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE