Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zelenski, discurs la Festivalul de Film de la Cannes: „Avem nevoie de un nou Chaplin care să demonstreze că cinemaul nu este mut"

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a ținut un discurs la deschiderea celei de-a 75-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes.

Zelenski a fost ovaționat în picioare de oaspeții veniți pe Riviera Franceză, printre care s-au aflat Eva Longoria, Forest Whitaker sau Julianne Moore. Îmbrăcat în deja celebrul tricou verde militar, președintele Ucrainei a vorbit în fața starurilor cinematografiei mondiale timp de 10 minute despre războiul cu Rusia și a îndemnat oamenii să nu tacă în fața ororilor care au loc în țara sa.

„Avem nevoie de un nou Chaplin care să demonstreze că cinemaul nu este mut (...) Ura va dispărea în cele din urmă, dictatorii vor muri", sunt cuvintele cu care Volodimir Zelenski a deschis cea de-a 75-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes.

Preşedintele ucrainean a denunţat războiul Rusiei în Ucraina şi îndemnat lumea cinemaului să nu tacă, transmite Agerpres.

„Vom continua să luptăm, nu avem altă opţiune (...) Sunt convins că «dictatorul» va pierde”, a declarat el în faţa elitei cinematografiei mondiale, referindu-se la preşedintele rus Vladimir Putin şi la filmul lui Charlie Chaplin, pe care l-a citat de mai multe ori.

Volodimir Zelenski a intervenit și în timpul celei de-a 64-a ediţii a Premiilor Grammy, organizate la începutul lunii aprilie, pentru a cere sprijin în favoarea ţării sale.

Festivalul de Film de la Cannes, aflat la cea de-a 75 ediţie, a promis că Ucraina va fi „în mintea tuturor", anunţând în aprilie selecţia sa care include mai multe filme.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE