Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cannes 2022. Regizorul Alexandru Belc debutează cu primul său film de lung metraj

Publicat de: Euronews

Regizorul Alexandru Belc va debuta cu primul lui film de lungmetraj, „Metronom”, în competiția Festivalului de film de la Cannes. Pelicula regizorului român a fost selectat la categoria Un certain Regard. Anul acesta, prestigiosul festival de film se află la cea de-a 75-a ediție.

Un Certain Regard este una dintre cele mai importante distincții oferite în cadrul festivalului de la Cannes. În edițiile trecute, doi regizori români au fost recompensați cu prestigiosul premiu: Cristi Puiu, pentru ”Moartea domnului Lăzărescu” și Cristian Nemescu, pentru ”California Dreamin”. Anul acesta, un alt film românesc a intrat în selecția oficială de la Cannes: lungmetrajul „Metronom”, în regia lui Alexandru Belc.

„Metronom” este povestea generației din România anilor 70, într-o perioadă în care românii trimiteau scrisori la Europa Liberă, la emisiunea muzicală a lui Cornel Chiriac, „Metronom”. Este un film care aduce în prim plan o poveste de iubire între doi adolescenți, dar și felul în care muzica acelor ani, considerată decadentă de regimul comunist, era singura fereastră spre libertate.

Anul acesta, în competiția pentru marele premiu de la Cannes, se află pelicula regizorului român Cristian Mungiu, "RMN". Acesta revine la Cannes pentru a cincea oară. În anul 2007, regizorul român a câștigat Palme D Or pentru filmul 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE