Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Președinția Suediei la Consiliu: UE este pregătită de un război de lungă durată în Ucraina

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Uniunea Europeană este pregătită pentru un război de durată în Ucraina şi va sprijini Kievul atât timp cât va fi necesar, a declarat miercuri ministrul de externe suedez Tobias Billstrom, a cărui ţară asigură preşedinţia semestrială a Consiliului UE, informează Reuters.

''În pofida încercărilor continue ale Rusiei de a ne diviza, unitatea din interiorul UE şi peste Atlantic este puternică. Uniunea Europeană este pregătită pentru un război îndelungat şi va continua să fie de partea Ucrainei cu sprijin umanitar, militar, economic şi politic atât timp cât va fi necesar'', a declarat Billstrom într-o conferinţă de presă la Stockholm.

Noi sancțiuni împotriva Rusiei

El a adăugat că UE va continua să lucreze la sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei ca urmare a invadării Ucrainei, informează Agerpres.

Ca răspuns la continuarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei şi la gravitatea escaladării actuale a atacurilor împotriva civililor şi a infrastructurii civile, Consiliul UE a adoptat, la 16 decembrie 2022, un al nouălea pachet de sancţiuni.

Măsurile includ interdicţii privind exporturile de motoare de drone, exporturile de produse şi tehnologii cu dublă utilizare, investiţiile în sectorul minier, tranzacţiile cu Banca Rusă de Dezvoltare Regională şi furnizarea de servicii de publicitate, de cercetare de piaţă şi de sondare a opiniei publice

De asemenea, UE a suspendat licenţele de difuzare a încă patru canale mass-media ruseşti (NTV/NTV Mir, Rossiya 1, REN TV şi Pervyi Kanal) şi a sancţionat alte 141 de persoane şi 49 de entităţi.

La 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova pretinde că desfăşoară o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Distribuie

Taguri