Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Maia Sandu, pe locul şase în topul celor mai de încredere lideri străini în rândul ucrainenilor

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a clasat pe locul şase în topul celor mai de încredere lideri străini în rândul ucrainenilor, cu 50,4% de opinii favorabile, potrivit datelor unui sondaj realizat de centrul de analize de la Kiev, New Europe Center, transmite miercuri Radio Chişinău.

Pe locul întâi se situează preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, cu aproape 87% de aprecieri favorabile, acesta fiind urmat de preşedintele american Joe Biden cu 79% şi de şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu 73%.

Pe locul patru se poziţionează noul premier britanic, Rishi Sunak, în care manifestă încredere 64% dintre ucraineni, iar pe cinci preşedintele Consiliului European Charles Michel, care a acumulat 51% din aprecierile favorabile, cu ceva mai mult de jumătate de punct procentual în plus faţă de Maia Sandu.

La polul opus, majoritatea ucrainenilor nu au încredere pentru al doilea an consecutiv în preşedinţii rus şi belarus,Vladimir Putin, respectiv Aleksandr Lukaşenko, într-un procent de 97% şi respectiv 94% dintre intervievaţi. În topul neîncrederii se mai regăsesc preşedintele Chinei, Xi Jinping (73%) şi prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban (69%).

Distribuie

Taguri