Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Presa elenă: Pasagerii autocarului vor să dea în judecată autoritățile române. Ce spune avocatul șoferului grec

Pasagerii care s-au aflat în autocarul lovit de limitatorul de înălțime, la intrarea în pasajul Unirii, se pregătesc să dea în judecată autoritățile române, conform publicației in.gr.

Un bărbat a murit iar alte 24 persoane au fost rănite după ce șoferul autocarului în care se aflau a intrat în poarta metalică la intrarea în tunel. Avocatul șoferulului grec, Alexandru Mateescu, a vorbit la Euronews România despre posibilitățile pe care pasagerii autocarului le au.

„Pentru că am participat la întâlnirea din seara accidentului de la hotel unde erau cazați acești turiști cu șefii Poliției Rutiere Române și cu acea ocazia li s-au adus la cunoștință drepturile pe care le au în conformitate cu legile penale române. Ca atare, ei au aflat că pot să cheme în judecată autoritățile române, să cheme în judecată transportatorul, agențiile de turism pe șofer, iar plângerile lor să fie dirijate către Poliția Română prin mijloace electronice, fără a fi nevoie să se prezinte personal, însoțite de acte justificative după caz.

La ora la care vorbim noi, nu cred că au acționat pe nimeni în judecată. În momentul de față există un dosar care are număr penal luat de la Parchet de către organele de Poliție și ca atare ei nu s-au putut constitui într-o primă fază părți vătămate. Menționez faptul că clientul meu este doar suspect în cauză, nu s-au făcut alte demersuri. Vom fi în contact în zilele următoare în mod obligatoriu cu un reprezentant al transportatorului la Institutul pentru Controlul Rutier din România pentru a stabili câteva detalii cu privire la autocar, la păstrarea lui în custodie.”

Semnalizarea corectă a Pasajului

Avocatul menționează că lipsesc indicatoarele care prevăd interdicția autocarelor de a intra în Pasajul Unirii.

„Această lucrare de renovare a Pasajului a fost o achiziție publică ridicată peste cap de Primăria Sectorului 4, că suntem interesați să vedem autorizațiile care s-au dat că acestea vin în opoziție cu luările de poziție ale autorităților din România pe parcursul a circa patru luni de zile, de când s-a redat Pasajul în folosință, ei scuzându-se că au obținut tot ceea ce era necesar. Cu toate acestea, remarc că au fost încă șase asemenea accidente și nu sunt autocare sub 3,5 metri și fie trebuia ca autoritățile să prevadă cu indicatoare interdicția autocarelor de a intra în Pasaj, pe lângă aceasta, linia albă trebuia să fie continuă, nu întreruptă cum se vede din imagini și să fie bine semnalizată de la Parcul Tineretului și până la Pasaj pentru că este un singur panou avertizor care adeseori este obturat datorită trecerii în același timp a unui alt autovehicul. Acest pasaj nu mai este de mult timp accesibil autocarelor și ar fi trebuit luate măsurile necesare,” a declarat Alexandru Mateescu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE