Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jandarmul-erou pentru grecii răniți din autocar. Petre Pălărie era în Pasajul Unirii când a avut loc accidentul

Un jandarm aflat în timpul liber a fost primul care a intervenit pentru a ajuta victimele accidentului din Pasajul Unirii, de vineri. Petre Pălărie a oprit traficul și a intrat în autocar pentru a-i scoate pe turiștii greci răniți. Afectat de ceea ce a văzut, jandarmul spune că are un singur regret: nu a putut să facă mai mult.

Petre Pălărie, jandarm: „Erau momente de panică. Cei din față, pentru că acolo am intrat prima dată, erau plini, plini de sânge. Aveau sânge pe față, răni. Mi-aduc aminte că am scos o doamnă împreună cu soțul ei, efectiv a leșinat când am ieșit din autocar cu ea. A leșinat.”

Jandarmul povestește că era un haos general în jur și nu știa pe cine să ajute prima dată.

Petre Pălărie, jandarm: „(n. red. Era) agitație, nu mai știam pe cine să mai ajutăm, cum să mai facem și ce să mai facem. Încercam să-i ajutăm pe toți la un loc. Am îndepărtat bucăți de plastic, ce am putut. Restul, la cele trei doamne și domnul am zis să nu riscăm și să-i punem mai mult în pericol pentru că nu știam, puteau să aibă fracturi sau altceva. Am îndepărtat bucăți de plastic, i-am lăsat într-o poziție cât de cât comodă să poată să respire mult mai ușor și i-am așteptat pe cei de la descarcerare.”

Impact emotional

Petre Pălărie, jandarm: „Pe oricine cred că ar afecta emoțional, când vezi că cineva te imploră să-l ajuți și să vezi că nu poți să faci nimic. Plin de sânge, te imploră să-l ajuți și să nu poți să faci treaba asta. E puțin dureros. Aș fi încercat să fac mai multe, dar, din păcate, nu am putut.”

În urma accidentului, o persoană și-au pierdut viața și alte 24 au fost rănite. A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă pentru șoferul autocarului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE