Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ambasada Greciei a transmis mulțumiri României pentru sprijin, în urma accidentului de la Pasajul Unirii

Ambasada Greciei la București a transmis un mesaj pe pagina de Facebook după accidentul tragic din Capitală.

Potrivit Ambasadei, „Ministerul Afacerilor Externe din Grecia a luat legătura cu rudele victimelor și le dorește răniților însănătoșire grabnică. În plus le dă asigurări că în va ajuta cu tot ce este posibil. Chiar și ministrul grec de Externe a luat discutat la telefon cu ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu și le-a mulțumit autorităților din România și Ambasadei Greciei la București pentru sprijin”.

Un autocar cu 47 de pasageri greci s-a blocat sub limitatorul de înălțime de la intrarea în Pasajul Unirii. Un bărbat a murit, o femeie se află la terapie intensivă la Spitalul Floreasca, iar alte trei persoane au mai rămas internate la Spitalul Universitar.

Presa elenă scrie că autocarul a pornit spre România din orașul Larissa

Una dintre ipoteze anchetatorilor este aceea că șoferului autocarului care se deplasa spre Piața Unirii a decis, în ultimul moment, să o ia prin pasaj. Unitatea de aer condiționat montată deasupra autocarului s-a blocat în limitatorul de înălțime, iar impactul a fost atât de puternic încât plafonul autocarului s-a deformat.

Presa elenă scrie că autocarul a pornit spre România din orașul Larissa. Șoferul ar fi declarat că a virat în ultimul moment prin pasaj, pentru că asta i-a indicat aplicația de navigație în trafic. Testele au arătat că nu consumase alcool sau alte substanțe interzise. Toți pasagerii aveau rezervări la un hotel din centrul Bucureștiului, unde ar fi ajuns în doar cinci minute dacă nu s-ar fi întâmplat accidentul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE