Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Accident cu un autocar cu 47 de turiști greci, la Pasajul Unirii. O persoană a decedat, iar o alta este în stare gravă, la Spitalul Floreasca

După un lung șir de accidente de tot felul, după renovare, Pasajul Unirii, din centrul Capitalei, a fost, astăzi, din nou, scena unei tragedii. Victime sunt, de această dată, mai mulți turiști greci, care mergeau spre hotel. Șoferul autocarului a fost testat cu etilotestul și DrugTestul, iar rezultatele au fost negative.

UPDATE 10.50. Toţi pacienţii internaţi la Spitalul Bagdasar Arseni în urma accidentului petrecut la Pasajul Unirii sunt stabili şi conştienţi, au informat sâmbătă dimineaţa reprezentanţii unităţii sanitare.

Potrivit acestora, nu se preconizează nicio intervenţie chirurgicală.

Nu a fost anunţată nicio externare pentru moment.

Conform reprezentanţilor Spitalului Bagdasar Arseni, în cursul zilei de vineri pacienţii au fost vizitaţi de ambasadorul Greciei la Bucureşti.

UPDATE 19.30. Una dintre ipoteze anchetatorilor este aceea că șoferului autocarului care se deplasa spre Piața Unirii a decis, în ultimul moment, să o ia prin pasaj. Unitatea de aer condiționat montată deasupra autocarului s-a blocat în limitatorul de înălțime, iar impactul a fost atât de puternic încât plafonul autocarului s-a deformat.

Presa elenă scrie că autocarul a pornit spre România din orașul Larissa. Șoferul ar fi declarat că a virat în ultimul moment prin pasaj, pentru că asta i-a indicat aplicația de navigație în trafic. Testele au arătat că nu consumase alcool sau alte substanțe interzise. Toți pasagerii aveau rezervări la un hotel din centrul Bucureștiului, unde ar fi ajuns în doar cinci minute dacă nu s-ar fi întâmplat accidentul.

UPDATE 18.20 - Răniții sunt în stare stabilă, cu excepția persoanei rănite și internate la Spitalul Floreasca. Aceasta se află la Terapie Intensivă, informează Ministerul Sănătății.

UPDATE 17.56 - Șoferul a fost dus la INML, pentru recoltarea de probe biologice, potrivit surselor Euronews.

UPDATE 17.40 - În autocar se aflau 48 de persoane: șoferul și 47 de turiști, potrivit ISU București-Ilfov. 22 de adulți și 2 copii au fost transportati la patru spitale din Capitală:

  • 4 la Spital Floreasca
  • 10 la Spitalul Universitar
  • 8 la Spitalul Bagdasar-Arseni
  • 2 la Spital Militar Central

Alte 22 de persoane fără probleme medicale au fost transportate la un hotel din București.

UPDATE 17.10 - Din informațiile Euronews, șoferul este audiat, la această oră, la Brigada Rutieră București, unde le explică anchetatorilor cum s-a produs accidentul.

UPDATE 17.03 - Polițiștii de la Brigada Rutieră București anunță că activitatea de cercetare la fața locului s-a încheiat, iar traficul rutier a fost reluat.

În acest caz, s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Brigăzii Rutiere sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Brigada Rutieră a Capitalei a solicitat Administrației Publice Locale, la scurt timp după redeschiderea Pasajului Unirii, suplimentarea semnalizării rutiere, în scopul preîntâmpinării producerii de evenimente rutiere.

Măsurile au fost implementate la sfârșitul lunii octombrie, și au constat în instalarea unor console metalice flexibile, marcaje rutiere tip pictogramă cu semnificația „accesul interzis vehiculelor cu înălțimea mai mare de 3,5m”.

UPDATE 15:25 - Ministerul Sănătății anunță că o persoană a decedat și 21 au fost rănite, dintre care una este în stare gravă.

„Astăzi, în jurul orei 13.30, la intrarea în Pasajul Unirii din Capitală, a avut loc un grav accident rutier. Din primele informații, rezultă că un autocar în care se aflau 47 de pasageri a rupt limitatorul de înălțime aflat înaintea pasajului.

Ca urmare a accidentului, mai mulți pasageri au fost răniți, iar unii dintre aceștia au fost încarcerați. Alături de echipajele SMURD au intervenit 10 echipaje ale Serviciului de Ambulanță București Ilfov, care au acordat asistență medicală de urgență și au transportat victimele la spitale de urgență din Capitală: Floreasca, Universitar, “Bagdasar Arseni”, Sfântul Ioan și Militar. S-au înregistrat 21 de răniți, unul este în stare gravă și un deces.”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății.

Cum a fost făcută distribuirea victimelor, la spitalele din București:

  • 4 la Floreasca
  • 6 adulți și 2 copii la Bagdasar Arseni
  • 9 la Universitar
  • 2 la Sfântul Ioan
  • 2 la spitalul Militar

UPDATE 15:14 - Toni Greblă a declarat că s-au făcut măsurători cu privire la înălțimea pasajului. Prefectul Capitalei a adăugat că, la prima vedere, pare că autocarul depășește mult înălțimea permisă de pasaj.

UPDATE 14:58 - O persoană a decedat în urma accidentului de la Pasajul Unirii. Victima nu a mai răspuns la manevrele medicilor, a anunțat șeful DSU Raed Arafat.

Declarațiile făcute de Raed Arafat: 22 de persoane transportate la spital

„Au fost mobilizate forțe de la Serviciul de Urgențe, de la SMURD, pe lângă forțele de la Poliție, de la Jandarmerie, la fața locului pentru asistarea victimelor. Numărul total este de 22 de persoane, transportate la spitale, patru dacă nu mă înșel. Din păcate pasagerul care a fost în stop cardiac, deși s-a încercat resuscitarea, a decedat.

Mai avem un alt pacient intubat la Floreasca, care este într-o stare critică. Au mai rămas persoane care nu au solicitat îngrijiri medicale. Aceastea au fost preluate de ISU și duse la hotelul unde trebuiau cazate, urmând ca ulterior colegii de la Poliție să ajute cu aducerea bagajelor când se termină investigația la fața locului.

Intervenția la acest moment s-a finalizat. A mai rămas doar șoferul care să stea de vorbă cu poliția pentru procedurile normale în astfel de situații, restul sunt fie la spitale, fie la hotel.

Am vorbit cu Ambasada Republicii Elene, au fost aici reprezentanții și am asigurat să trimită translator. Astfel, o să fie translator și la Spitalul Universitar și la Spitalul Floreasca și la celelalte spitale dacă solicită persoanele care nu se descurcă cu limba engleză.”, a declarat Raed Arafat.

UPDATE 14:48 Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, anunţă că două persoane sunt în stare foarte gravă, dintre care una în stop cardiorespirator, potrivit Agerpres.

UPDATE 14:15 „Oferim tot sprijinul autorităților, este o acțiune a ISU și le stăm la dispoziție. Limitatoarele au fost montate în octombrie-noiembrie, înainte de redeschiderea Pasajului, bineînțeles, după efectuarea de studii și măsurători tehnice”, potrivit unui comunicat oferit de Primăria Sectorului 4 pentru Euronews România.

Sunt peste 20 de persoane cu diferite răni, care sunt transportate la Spitalele Floreasca, Bagdasar și Universitar.

VEZI GALERIA
6 imagini

Știre inițială

Un autocar a fost implicat, vineri, într-un accident grav la pasajul Unirii, patru persoane fiind încarcerate, anunţă ISU Bucureşti-Ilfov.

Brigada Rutieră a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de circulație la intrare în Pasajul Unirii, sensul de deplasare dinspre Bd. Tineretului către Piața Universității.

Autocarul transporta 47 de persoane, cetăţeni greci.

Au fost alertate şase echipaje SMURD, şase echipaje SABIF şi Detaşamentul Special de Salvatori. 

Din primele date, conducătorul unui autocar a acroșat poarta de gabarit a Pasajului Unirii.

În urma evenimentului au fost rănite mai multe persoane.

În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului de circulație.

Traficul rutier este restricționat în zona producerii accidentului de circulație.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE