Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FOTO | Pasajul Unirii se redeschide. Cum arată pasajul, după o investiție de 12 milioane de euro

Primăria Sectorului 4 a anunţat redeschiderea Pasajului Unirii.

„Pasajul rutier Unirii se redeschide circulaţiei înainte de începerea noului an şcolar. După 77 de zile de muncă, fără niciun fel de întârziere, lucrările de punere în siguranţă a celui mai important obiectiv de infrastructură din Capitală s-au încheiat. Urmare a unei investiţii de 12 milioane de euro, Pasajul rutier Unirii, cu o lungime de aproximativ 900 de metri, a devenit cel mai sigur tunel rutier, din punct de vedere al infrastructurii din România, dar şi cel mai tehnologizat din ţară”, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

VEZI GALERIA
2 imagini

Conform sursei citate, peste 1.800 de ore de lucru au fost necesare pentru această transformare, timp în care constructorii au izolat toate infiltrațiile de la nivelul carosabilului, au închis fisurile din pereţii interiori ai pasajului prin injectarea unor mortare speciale, pe care, ulterior, i-au îmbrăcat cu peste 3.000 de panouri metalice.

Pentru a creşte vizibilitatea în tunel, au fost montate 498 de corpuri de iluminat şi bandă LED pe o suprafaţă de patru kilometri.

Totodată, la suprafaţă au fost instalaţi 30 de stâlpi de iluminat, precum şi 150 de proiectoare (pe rampă), astfel încât iluminatul în pasaj să devină un ghidaj de siguranţă pentru şoferi.

Pasajul Unirii, reabilitat cu cele mai recente tehnologii

„Pasajul Unirii are, în momentul de faţă, cel mai performant sistem de ventilaţie. De ultimă generaţie, conceput special pentru aerisirea pasajelor rutiere, precum arhicunoscutul tunel rutier Mont Blanc ce leagă Franţa de Italia, sistemul este complet automatizat şi are două regimuri de funcţionare. Acesta este compus din 60 de ventilatoare, care intervin de îndată în momentul în care nivelul noxelor în tunel ajunge să fie unul foarte ridicat şi, totodată, evacuează fumul către zonele de ieşire, în caz de incendiu", se precizează în comunicatul citat.

În paralel cu aceste lucrări, s-a intervenit la înlocuirea reţelelor edilitare de apă şi canal, a celor electrice, în vederea instalării noului sistem de iluminat, precum şi la montarea unui nou sistem de supraveghere video.

Pasajul a fost dotat cu două defibrilatoare automate pentru situaţii de urgenţă, cât şi cu amplificatoare pentru semnalul de telefonie mobilă.

Pasajul Unirii a primit „un verdict îngrijorător”

Construit în anii 1986-1987, cu o lungime de aproximativ 800 de metri şi o lăţime de 14 metri, Pasajul Unirii a primit „un verdict îngrijorător” încă din 2017, în urma unei expertize tehnice care a arătat că se află „într-o stare avansată de degradare”.

Lucrările de reabilitare a Pasajului Unirii au început la mijlocul lunii iunie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE