Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Noi restricții în Pasajul Unirii. Lucrările pentru montarea de ventilatoare vor dura mai multe săptămâni

Traficul va fi restricționat în Pasajul Unirii, începând de luni seara și până la începutul lunii decembrie. Primăria Sectorului 4 a anunțat că vor fi montate 40 de ventilatoare și peste 100 de stingătoare.

„Începând din această seară și până pe 08 decembrie a.c., circulația rutieră va fi restricționată, pe timpul nopții, în Pasajul Unirii. Astfel, în intervalul 23:00 – 05.00, șoferii care tranzitează centrul Capitalei sunt rugați să respecte indicațiile polițiștilor aflați în zonă, care vor dirija circulația în funcție de lucrările ce vor avea loc în interiorul tunelului rutier.

Mai exact, constructorii vor monta ultimele 40 de ventilatoare de tip JET FAN, care vor definitiva astfel sistemul de ventilație/desfumare complet automatizat, instalat la nivelul tunelului rutier, în cadrul lucrărilor de reabilitare și punere în siguranță din vara acestui an”, a anunțat Primăria Sectorului 4 într-un comunicat.

Noi restricții în Pasajul Unirii. Când vor fi gata lucrările

„Mai mult, până pe 8 decembrie, în pasaj vor fi montate peste 100 de stingătoare ce vor putea fi acționate, în cazul în care situația o va impune și, totodată, vor fi înlocuite elementele afectate de incidentul produs în luna octombrie ( cabluri electrice, panouri metalice de pe pereții interiori și de pe tavan).

Aceste lucrări se vor realiza pe timpul nopții, tocmai pentru a afecta cât mai puțin traficul rutier din zonă”, au precizat autoritățile.

La sfârșitul lunii octombrie, traficul a fost restricționat în Pasajul Unirii pentru ca un expert tehnic judiciar să efectueze expertiza dispusă de instanţă, ca urmare a incidentului petrecut pe 18 octombrie. Atunci o maşină a luat foc în mers la jumătatea tunelului rutier, precizează un comunicat transmis de Primărie.

Traficul rutier a fost blocat pe 18 octombrie, în pasajul Unirii, după ce o maşină a luat foc.

Aproximativ 20 persoane au fost evacuate de echipele de salvatori ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

În autoturismul care a luat foc erau doi adulţi şi un copil. Maşina era la mijlocul pasajului şi a ars complet.

12 milioane de euro pentru reabilitarea Pasajului Unirii

Timp de 77 de zile, circulația prin pasajul Unirii a fost închisă pentru lucrări de punere în siguranță a pasajului, prima etapă din reabilitarea acestuia. Cea de-a doua, cea mai importantă, de consolidare urmează să fie realizată.

În ianuarie 2022, Primăria Sector 4 a cerut PMB să-i treacă în administrare pasajul pentru a-l consolida și reabilita. Pentru prima etapă, cea care s-a finalizat la începutul lunii septembrie, Primăria Sector 4 a scos din buget 12 milioane de euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE