Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO | Momentul în care mașina ia foc în Pasajul Unirii. Traficul a fost reluat parțial

Publicat de: Euronews

O mașină a luat foc în Pasajul Unirii din Capitală. Din primele informații, nimeni nu a fost rănit. La fața locului acționează opt autospeciale de stingere și cinci SMURD.

UPDATE 12:00: A fost chemat un excavator, care scoate mașina. Aceasta nu a putut fi extrasă din pasaj cu macaraua sau platforme.

UPDATE 11:19: Nu există pericolul ca focul să se extindă la alte mașini în Pasajul Unirii, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

„La acest moment, nu mai avem nicio persoană în interior. Toate persoanele sunt evacuate. Doar maşini sunt în interior. O singură maşină a ars, iar la acest moment, după ce este controlat incendiul, se va lucra pentru continuarea desfumării, după care vor intra oamenii să îşi ia maşinile şi să plece de acolo.

În momentul de faţă, nu există un pericol ca focul de acolo să se extindă şi la alte maşini. Incendiul este lichidat. Din fericire, nu există victime, toate persoanele au fost evacuate la timp. Nu avem nicio victimă raportată. Pompierii au intrat şi au căutat. Chiar dacă vizibilitatea este scăzută, ei au echipamente care le permit să intre acolo şi au intrat şi au căutat. Informaţiile noastre sunt că toate maşinile sunt goale, nu este nicio persoană căzută acolo. În mod normal, după ce se termină, după ce este desfumat, ar trebui să poată să dea drumul la maşini. Din momentul în care incendiul este controlat, nu mai durează mult până vor da drumul şi la persoanele care au fost evacuate să revină să îşi ia maşina", a explicat Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Referitor la speculațiile potrivit cărora o autospecială de pompieri nu a avut loc să intre în pasaj, șeful DSU a menționat că mașinile de pompieri nu intră în spații cu fum și cu vizibilitate zero.

„Au fost mai multe speculaţii pe care noi le-am urmărit. Una dintre ele că una dintre maşinile de pompieri n-ar fi intrat (în pasaj - n.r.), pentru că este foarte înaltă. Nu este corect. Pompierii n-au intrat cu maşinile în fum pentru că nu se intră cu maşinile de pompieri în fum, ci doar se trag furtunurile şi intră persoane, dar nu se intră cu maşinile într-o vizibilitate zero", a precizat Arafat.


UPDATE 10:42: Incendiul a fost stins.

În pasaj și pe rampele de acces au fost aproximativ 100 de autoturisme.

20 de persoane au fost evacuate de echipele de salvatori ISUBIF.

UPDATE 10:40: Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declarat marţi că maşina care a luat foc în pasajul Unirii a ars complet, iar evacuarea fumului prin sistemele de ventilaţie va dura probabil în jur de o oră.

„Ventilaţia la pasaj este făcută pentru un trafic normal. În momentul în care ia foc un autovehicul, în interiorul pasajului este normal să fie cantitatea de fum mai mare. Necesită probabil o jumătate de oră, o oră pentru ca tot fumul, care a rezultat de la autoturismul care a ars în întregime, să fie evacuat. Repet, este un incident de trafic, în pasaj s-a întâmplat să ia foc un autoturism", a spus Greblă.

UPDATE 10:30: Patru autoturisme, care au rămas în pasaj, pot fi preluate de proprietari.

În autoturismul care a luat foc în pasaj erau doi adulți și un copil, dar aceștia s-au autoevacuat, potrivit ISU București-Ilfov.
Celelalte persoane din pasajul Unirii au fost, de asemenea, evacuate.

Pompierii nu au putut ajunge cu autospecialele în pasaj, pentru că acolo erau foarte multe autoturisme.

Sursă foto: Emil Adrian / Info Trafic București și Ilfov / ISU București-Ilfov

VEZI GALERIA
5 imagini

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE