Autoritățile au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă, după incendiului produs sâmbătă noapte la mansarda Arhiepiscopiei Tomisului.
"În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă. Cercetările continuă, în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul", a informat, duminică, printr-un comunicat de presă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.
Poliţiştii au fost sesizaţi aproape de ora 22,00 despre un incendiu la clădirea Arhiepiscopiei Tomisului.
"În cursul serii trecute, în jurul orei 21,50, poliţiştii constănţeni au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că, la clădirea Arhiepiscopiei Constanţa, are loc un incendiu. La faţa locului, s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa, precum şi jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Constanţa, pentru asigurarea unui perimetru de siguranţă în vederea unei intervenţii eficiente şi rapide a pompierilor, dar şi pentru restricţionarea traficului rutier, acolo unde situaţia a impus-o", a transmis IPJ.
Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea", Răzvan Parconie, incendiul a fost localizat la scurt timp după miezul nopţii şi lichidat la ora 1,27, fiind distrus acoperişul clădirii Arhiepiscopiei Tomisului pe o suprafaţă de aproximativ 800 de metri pătraţi, fără a se înregistra victime.
La locul producerii incendiului au fost mobilizate peste 20 de echipaje de intervenţie, inclusiv patru autospeciale de pompieri din judeţele Tulcea şi Ialomiţa.
Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a declarat că în mansarda cuprinsă de flăcări existau bunuri ale mai multor preoţi şi călugări.
Te-ar putea interesa și
Taguri
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
1 min
Expoziție foto pentru nevăzători, la Iași. Imaginile se pot simți, iar poveștile lor pot fi auzite sau citite în Braille
La Iași, a fost deschisă o expoziție unde fotografiile sunt transpuse în forme și cuvinte. Imaginile în relief pot fi simțite, dar și citite cu ajutorul alfabetului Braille.
1 min
1 min
Locurile de muncă pentru tineri, amenințate de Inteligența Artificială. Lipsa experienței de muncă, taxată
Locurile de muncă pentru începători sunt preluate din ce în ce mai mult de inteligența artificială, arată un studiu al unei companii de consultanță și audit. Două treimi dintre companiile globale mari spun că angajații recrutați recent sunt insuficient pregătiți pentru rolurile pe care le ocupă.
1 min
1 Mai - Ziua Muncii. Care este originea sărbătorii și cum este marcată în România și alte țări europene
Ziua de 1 mai, cunoscută și ca Ziua Muncii, este o sărbătoare recunoscută de zeci de țări și reprezintă un omagiu adus muncitorilor şi mişcărilor muncitoreşti din întreaga lume pentru lupta lor istorică în vederea obţinerii unor drepturi sociale şi economice.
1 min
Plaje noi, dar fără șezlonguri de 1 Mai. 24 de hoteluri și peste 60 de pensiuni sunt deschise în sudul litoralului
Primul val de turiști își face deja bagajele pentru tradiționalul 1 mai la mare. Cât de pregătite sunt stațiunile aflăm într-o serie de reportaje care ne prezintă radiografia litoralului românesc de la nord la sud.
1 min
Oana Gheorghiu, director ANMCS: Această instituție are un rol important într-o reformă reală în sănătate
Oana Gheorghiu, reprezentant al Administrației Prezidențiale în Colegiul director al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, co-fondatoare a Asociației Dăruiește Viață, a vorbit la Euronews România despre misiunea pe care o are în cadrul ANMCS.