Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incendiul de la mansarda sediului Arhiepiscopiei Tomisului a fost lichidat. Acoperișul a fost distrus pe o suprafață de 800 de metri pătrați

Update: Incendiul izbucnit la mansarda sediului Arhiepiscopiei Tomisului din Constanţa a fost lichidat , dar echipele de intervenţie au rămas acolo pentru a îndepărta toate efectele negative.

Știrea inițială: Mansarda Palatului Arhiepiscopal din Constanța a fost distrusă de un incendiu. Flăcări uriașe au cuprins acoperișul clădirii situate la mică distanță de Arhiepiscopia Tomisului unde Arhiepiscopul Tomisului Teodosie slujea în prezența a câtorva zeci de credincioși. Din fericire, toți călugării aflați în clădirea Palatului s-au autoevacuat înainte să se întâmple o tragedie.

Focul a izbucnit puțin după ora 22:00. Când acoperișul Palatul Arhiepiscopal din Constanța a fost învăluit într-un fum dens. În câteva minute, flăcările au cuprins mansarda, iar bucăți mari s-au desprins și au căzut pe asfalt. Câțiva călugări aflați în clădire au încercat să stingă vâlvătaia care era însă prea puternică. Au sunat la 112 și au reușit să părăsească cladirea. În tot acest timp, Arhiepiscopul Tomsiului Teodosie, oficia slujba de sâmbătă noapte în prezența a zeci de credincioși. Momentul era transmis pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei, iar în imagini se vede că totul se oprește brusc

Pentru a stinge flăcările au intervenit 60 de pompieri cu mai multe echipaje, dintre care şapte autospeciale de stingere cu apă şi spumă, trei autoscări, un echipaj de descarcerare, un echipaj SMURD, o ambulanţă SAJ. În ajutorul pompierilor constănțeni au venit echipaje din județele Tulcea și Ialomița.

„Nu au fost victime, colegii care au ajuns la locul solicitării au făcut echipe de căutare salvare și au căutat eventuale persoane în interior, nu au fost găsite și nici nu au fost alte persoane care să necesite transport la spital sau îngrijiri medicale”, a declarat Răzvan Parconie, purtător de cuvânt ISU Constanța.

„Patriarhul a văzut incendiul, a zis că este cooperant dacă trebuie sa evacuăm catedrala o evacuăm, a chemat și dânsul foțe d epompieri care să ne ajute. (Reporter: Erau oameni în palat?) Da. Erau călugări care s-au evacuat. (Reporter: E adevărat că un cântăreț a lăsat o lumînare aprinsă?) Nu pot să vă confirm rămâne să vedem dacă a fost instalația electrică, vreun aparat defect, o manipulare defectuasă a focului”, a spus Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Tomisului.

O lumânare aprinsă, uitată de unul dintre cântăreții Arhiepiscopiei, ar fi fost cauza incdentului. În momentul izbucnirii incendiului, Arhiepiscopul Teodosie slujea la câțiva metri distanță, în catedrala Arhiepiscopală.

VEZI GALERIA
6 imagini

Potrivit pompierilor, incendiul, care a fost stins după aproximativ trei ore și jumătate a afectat mansarda din lem a Palatului Ahiepiscopal pe o suprafață de 800 de metri. Clădirea are 100 de ani și este monument istoric.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE