Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bloc în flăcări în nordul Capitalei. Intervenție greoaie a pompierilor, din cauza străzii foarte înguste

Un incendiu puternic a avut loc marți seara în Capitală. Flăcările au cuprins un apartament de lux situat la ultimul etaj al unui bloc din nordul Bucureștiului. Pompierii au fost chemați de urgență la fața locului, însă intervenția lor a fost îngreunată, din cauza mașinilor parcate. Din primele date, nu ar exista persoane rănite.

UPDATE 21:56: Clotilde Armand a anunțat că există adăposturi pentru persoanele evacuate din bloc. Nu se cunoaște, încă, dacă blocul avea autorizație ISU

Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1: Persoanele care au fost evacuate pot suna la Poliția Locală. Organizăm mașini care vor duce aceste persoane la adăposturile pe care le-am pregătit. Transportul este asigurat. Avem 60 de locuri și facem mai multe, dacă este nevoie, pentru adăpost în noaptea aceasta și în cele care vor urma.

Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1: Cei care au emis autorizațiile de construcție în acest caz trebuie să plătească pentru toate aceste nereguli. Victimele suntem noi, cetățenii.

Primarul Sectorului 1 a transmis pe pagina de Facebook că a fost încălcată legea urbanismului, străzile fiind înguste, iar imobilele înghesuite.

Clotilde Armand a mai spus „cei care au emis autorizațiile de construcție în acest caz trebuie să plătească pentru toate aceste nereguli. Vom face verificări cine a emis aceste autorizații și vom informa opinia publică.”

UPDATE 21:03: Incendiul a fost stins.

UPDATE 20:43: A fost suplimentat numărul de autospeciale de stingere care acționează la fața locului.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt ISU București Ilfov: „A fost suplimentat dispozitivul de autospeciale angrenate. Pentru stingerea acestui incendiu sunt 20 de autospeciale de stingere și patru autoscări, la fața locului. Se acționează de pe o clădire învecinată, pentru stingerea incendiului, protejarea vecinătăților și, concomitent, cu acțiunile de căutare a persoanelor în interior și evacuarea eventualelor persoane existente. Nu sunt victime, în acest moment. Este o ardere puternică, intensă.”

Știrea inițială

Pompierii încearcă să stingă flăcările. Se acționează cu 11 autospeciale de stingere, iar suprafața afectată este estimată la 600 de mp.

Locul pe unde trebuie să se facă accesul autospecialelor este destul de strâmt, potrivit martorilor. Pe stradă sunt mai multe mașini parcate în dreptul imobilului și, din acest motiv, se intervine destul de greu.

Se acționează pe cele două laturi ale clădirii, iar pompierii au reușit să pătrundă în interior pentru a încerca să stingă flăcările.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE