Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ÎPS Teodosie câștigă procesul împotriva Poliției. Arhiepiscopul a fost amendat pentru că nu a respectat izolarea

Arhiepiscopul Tomisului a câștigat procesul împotriva Poliției Române care l-a acuzat că nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Judecătoria Constanța a dispus anularea amenzii aplicate lui ÎPS Teodosie și a constatat că slujba din 24 ianuarie pe faleza Cazinoului din Constanța a fost oficiată în mod legal.

Adrian Cuculis, avocatul lui ÎPS Teodosie, a precizat că a reușit să dovedească în instanță faptul că înaltul prelat a fost ”amendat pe nedrept” și izolat ”în mod abuziv”.

”ÎPS Teodosie, amendat de către Poliția din Constanța că nu a respectat măsura abuzivă a izolării la domiciliu, câștigă procesul cu Poliția Română și anulează amenda de 1.000 de lei, dar se și constată că slujba din 24 ianuarie de pe faleza Cazinoului din Constanța a fost săvârșită în mod legal.

Procesul l-am pornit în ianuarie, iar opt luni de zile am reușit să dovedim că ÎPS Teodosie a fost amendat pe nedrept și “izolat” în mod abuziv”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

ÎPS Teodosie, slujbă la „biserica de pe trotuar”, înainte de demolare: Mai degrabă mor eu decât această biserică

Decizia Judecătoriei Constanța poate fi contestată în termen 30 de zile.

ÎPS Teodosie a oficiat slujba în biserică, chiar dacă ar fi trebuit să se afle în izolare întrucât intrase în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19.

Pe 20 iulie, ÎPS Teodosie a demarat slujbe pentru venirea ploii pe câmpurile din Techirghiol. În campania de rugăciune demarată de Arhiepiscopia Tomisului au fost desfășurate mai multe slujbe religioase pentru încetarea secetei care a pârjolit culturile din județul Constanța.

ÎPS Teodosie, rugăciune pentru venirea ploii. Preoții au oficiat slujbe pe câmpurile din Techirghiol

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE