Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pompierii români, nouă intervenție la incendiile din Grecia, din zona Penteli

A doua echipă a pompierilor români, care a ajuns în aceste zile în Grecia, intervine la prima misiune de localizare şi lichidare a incendiului izbucnit în apropierea a mai multor locuinţe din zona Penteli, din Atena.

Misiunile la care participă constau în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, precum şi menţinerea unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată. Propagarea incendiului este favorizată de temperaturile care s-au menţinut ridicate în ultimele zile, precum şi de intensificările puternice ale vântului, precizează marţi IGSU.

La data de 15 iulie, cel de-al doilea contingent format din 28 de pompieri a plecat în Grecia pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele două săptămâni, au sprijinit autorităţile elene prin activităţi de monitorizare şi stingere a incendiilor de pădure în zone din nordul Atenei, potrivit Agerpres.

Pentru prevenirea evenimentelor care să pună în pericol viaţa comunităţilor şi familiarizarea cu specificul zonei de intervenţie, la solicitarea ofiţerului de legătură elen, cei 28 de militari români, cu 3 maşini de stingere, 1 cisternă de mare capacitate, 1 autospecială cu capacitate de trecere mărită şi 2 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, au efectuat misiuni de monitorizare în regiunea Attica, în jurul Parcului Naţional Schinia, precizează sursa citată.

"La acest moment, colegii noştri intervin la prima misiune de localizare şi lichidare a incendiului izbucnit în proximitatea mai multor locuinţe din zona Penteli, aflată în nord-estul Atenei", arată IGSU.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE