Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Grecia: Elicopter prăbușit în Marea Egee. Pilotul român a decedat

UPDATE: Pilotul român al elicopterului prăbușit ieri în Marea Egee a decedat. Informația a fost confirmată de autoritățile grecești.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că în accidentul de elicopter a decedat o persoană cu dublă cetățenie română și moldovenească

Dintre cele două persoane rănite, una are dublă cetățenie (a României și a Republicii Moldova), iar cealaltă persoană deține cetățenia Republicii Moldova. Răniții sunt internați într-o unitate medicală din Samos și, momentan, se află în afara oricărui pericol, mai precizează MAE.

Împreună cu românul, și un cetățean grec a fost declarat decedat. Alți doi membri ai echipajului, cetățeni din Republica Moldova, au fost salvați. Aparatul de zbor participa la stingerea incendiilor de vegetație. Conform informațiilor martorilor oculari, elicopterul a căzut în mare de la joasă altitudine, iar operațiunea de salvare a fost lansată imediat.

Elicopterul a decolat de pe insula Samos la ora 16:39, iar accidentul s-a produs la ora 17:55. Aparatul s-a apropiat pentru a lua apă din mare, însă când a încercat să se ridice a intrat în vrie și s-a prăbușit. Informațiile privind decesul cetățeanului Român au fost confirmate de Ministerul Afacerilor Externe din Grecia. Până la această oră, autoritățile din România nu au oferit detalii pe acest subiect.

Un elicopter s-a prăbușit în mare în timp ce încerca să stingă un incendiu de pădure pe insula Samos 

În Grecia, un elicopter s-a prăbușit în mare, în timp ce încerca să stingă un incendiu de pădure pe insula Samos. La bord erau trei sau patru persoane, anunță pompierii prezenți în zonă. Televiziunea greacă ERT anunță că pilotul român a fost găsit în viață.

În elicopterul închiriat din Ucraina erau un român, doi moldoveni și un traducător grec, potrivit site-ului elen ekathimerini.

Conform informațiilor martorilor oculari, elicopterul a căzut în marea Egee de la joasă altitudine, iar operațiunea de salvare a fost lansată imediat. Un al doilea supraviețuitor primește manevre de resuscitare la care pare să răspundă. O a treia persoană a fost găsită inconștientă și dusă la mal.

Trei bărci de patrulare ale pazei de coastă şi alte două ambarcaţiuni sunt angajate în operaţiunea de salvare, potrivit pazei de coastă de pe această insulă situată în nord-estul Mării Egee, transmite Agerpres.

Incendiul forestier a izbucnit la Samos în jurul orei 14:00 (11:00 GMT), iar trei elicoptere şi cinci avioane asistate de aproximativ cincizeci de pompieri au început operaţiunile de stingere a flăcărilor.
Vânturi puternice de peste 7 pe scara Beaufort (cu treisprezece niveluri) suflă în regiune în timp ce temperatura a ajuns, miercuri, la aproape 30 de grade Celsius, în Grecia

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE