Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Polițiștii și angajații din Penitenciare protestează în fața Guvernului. Sindicaliștii pichetează și sediile PSD și PNL

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Sindicaliștii din Poliție și din penitenciare organizează miercuri un protest în fața Guvernului. De asemenea, protestatarii vor merge în marș spre sediile PSD și PNL.

Începând cu ora 10:00, reprezentanţi de la Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Sindicatul Democratic al Poliţiştilor (SIDEPOL), Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) şi Federaţia Poliţiştilor de Penitenciare (FPP) protestează în faţa Guvernului României.

Mai apoi, sindicaliștii vor mărșălui începând cu ora 11 spre sediile PSD și PNL, principalele partide care formează coaliția de guvernare.

Polițiștii și angajații din Penitenciare protestează în fața Guvernului. Principalele revendicări ale sindicaliștilor

Potrivit SNPPC, Guvernul menţine în procedură de avizare legislativă proiectul de OUG prin care vrea să continue măsurile fiscal-economice discreţionare, acordând majorări salariale preferenţiale, în timp ce familia ocupaţională bugetară Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională urmează să fie din nou amânată de la aplicarea în integralitate a grilei de salarizare prevăzută în Legea-cadru 153/2017 (care trebuia aplicată de la 1 ianuarie a.c.).

"Prin măsurile legislative preconizate, drepturile întregii familii ocupaţionale bugetare AOPSN, ale personalului contractual, dar şi ale pensionarilor militari (rezervişti din Armată şi Poliţie, care pot fi rechemaţi oricând, la ordin, în activitate, conform Legii nr. 446/2006 ) sunt în continuare călcate în picioare de către actuala Coaliţie de guvernare, fapt pentru care vom fi prezenţi la sediile instituţiilor în cauză, timp de trei zile, între orele 10:00 - 14:00", se arată într-un comunicat de presă emis de sindicaliști.

Protestele angajaților din Poliție și din sistemul penitenciar vor continua și joi, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE