Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Politicieni controversați, prezenți la Forumul Economic Mondial de la Davos

Lideri din întreaga lume, oameni de afaceri și companii interesate de viitorul omenirii se află, zilele acestea, la Forumul Economic de la Davos. Marele absent este, desigur, președintele Vladimir Putin, dar, printre cei prezenți, nu lipsesc alte personaje politice controversate.

Cine sunt politicienii controversați, prezenți la Forumul Economic Mondial de la Davos

Ștefan Popescu, analist de politică externă, a vorbit la Euronews România despre politicienii controversați de la Davos.

Acolo, se află, de pildă, premierul chinez Li Qiang, mâna dreaptă a președintelui chinez Xi Jinping. Prim-ministrul Chinei este cunoscut pentru unele măsuri controversate, precum blocarea brutală în întregul Shanghai timp de săptămâni întregi, în timpul pandemiei de coronavirus. De altfel, China este acuzată de Occident de nerespectarea drepturilor omului.

Jurnaliștii de la Politico scriu că la Davos se află și Mohammed Bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite. Potrivit informațiilor americane, acesta ar fi ordonat personal asasinarea brutală a jurnalistului de la Washington Post, Jamal Khashoggi, în anul 2018.

O altă prezență controversată este cea a președintele Argentinei, Javier Milei, cunoscut drept Donald Trump al țării sale. Acesta își spune Regele junglei și promite reformarea țării și tot el se opune avortului și este ostil mișcării LGBT, scrie Politico. Milei a avertizat la Davos că „Occidentul este în pericol” din cauza tendinţei liderilor de a urma idei „care conduc la socialism şi, deci, la sărăcie”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE