Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joost Klein, concurentul descalificat de la Eurovision, ar putea fi anchetat de poliția suedeză

Artistul olandez Joost Klein care a fost descalificat de la Eurovision cu câteva ore înaintea finalei concursului va fi anchetat, cel mai probabil, de Poliția suedeză pentru amenințări, relatează The Guardian.

Cântărețul Joost Klein, în vârstă de 26 de ani, ce era dat favorit pentru câștigarea Eurovision, a fost eliminat din competiția organizată la Malmo, după ce o femeie, care face parte din echipa de producție, a depus o plângere împotriva lui la Poliția suedeză în legătură cu un presupus ”incident petrecut în culise”.

Urmărire penală accelerată în cazul artistului olandez descalificat de la Eurovision

Cercetările anchetatorilor s-au încheiat, iar o decizie privind acuzațiile ar urma să fie anunțată ”în următoarele două săptămâni”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției, Jimmy Modin, conform The Guardian.

El nu a precizat care a fost natura presupuselor amenințări.

”Ne așteptăm să existe probabil o urmărire penală", a declarat Emil Andersson, polițistul responsabil cu acest caz, pentru postul suedez de televiziune SVT.

Ofițerul a dat înțeles că va fi probabil vorba despre o ”urmărire penală accelerată”, un proces care durează până la opt săptămâni, deoarece altercația nu a fost considerată a fi o infracțiune mai gravă.

”Sydsvenska”, o publicație din Malmö, că persoanele acuzate de lansarea de amenințări sunt, de regulă, amendate, în caz de condamnare.

Televiziunea olandeză, ”șocată” după eliminarea lui Joost Klein de la Eurovision

După descalificarea lui Joost Klein de la Eurovision, reprezentanții televiziunii olandeze Avrotros s-au declarat "șocați" de această decizie și au precizat că, deși Klein a făcut ”un gest amenințător" la adresa unei femei din echipa de filmare, nu a atins-o.

"Contrar înțelegerii făcute în mod clar, Joost a fost filmat când abia coborâse de pe scenă și s-a dus în grabă spre camera verde. În acel moment, Joost a spus în repetate rânduri că nu vrea să fie filmat. Acest lucru nu a fost respectat", a transmis postul Avrotros, conform sursei citate.

Televiziunea olandeză a susținut că a oferit "mai multe soluții" Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU), care gestionează Eurovision, dar Klein a fost oricum eliminat.

The Guardian s-a adresat lui Klein și lui Avrotros pentru comentarii.

Organizatorii nu au dorit să ofere mai multe detalii despre presupusul incident din timpul concursului, dar au precizat că acesta "nu a implicat niciun alt interpret sau membru al delegației", pe fondul zvonurilor că ar fi implicat delegația Israelului, în contextul tensiunilor dintre concurenți în jurul războiului dintre Israel și Gaza.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE