Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

POLIFEST 2023: Inovație în tehnologie și perspective de carieră pentru viitorii ingineri

Mii de studenți, profesori și reprezentanți ai mediului de afaceri își dau întâlnire în cadrul Polifest, cel mai mare târg educațional dedicat tinerilor. Inovația în tehnologie și perspectivele unei cariere în inginerie sunt doar două dintre motivele pentru care organizatorii așteaptă numeroși participanți la evenimentul organizat în cadrul Politehnicii din București.

Angajarea absolvenților pe salarii mult peste medie

Una dintre atracțiile de la Polifest, cel mai mare târg educațional dedicat tinerilor pasionați de tehnologie, este un câine-robot care poate ajunge în locuri greu accesibile. Sistemul aparține Serviciului Român de Informații.

”SRI este implicat activ în procesul de instruire, pornind de la ofertele de școlarizare care se adresează liceenilor și mergând până la ofertele de angajare, cred că locul nostru este aici,” a spus Ana-Maria Neghină, reprezentant HR SRI.

Într-o perioadă în care tinerii se orientează, tot mai mult, spre studii care să le asigure locuri de muncă sigure, în România sunt mai multe universități care facilitează angajarea absolvenților pe salarii mult peste medie. Este și cazul studenților de la Facultatea de Transporturi din cadrul UPB.

”Suntem atât de căutați încât gradul de angajare al studenților, încă de pe băncile facultății, este de 100%. Vă pot da un exemplu: un salariu pentru student de 22 ani, angajat într-o companie de transport, ajunge la 700-1.000 de euro,” a declarat dr. ing. Anamaria Ilie, șef de lucrări Facultatea de Transporturi.

”Viitorul se îndreaptă spre zona electrică”

De la evenimentul organizat în cadrul Universității Politehnica din București nu lipsesc elementele de realitate virtuală, inteligență artificială și holograme.

La Polifest este expus și primul monopost construit de la zero de studenții UPB, cei care au pus în practică ceea ce au învățat în facultate. Mașina este complet funcțională și participă deja la etape în cadrul Formula Student, pe circuite din Europa, Asia și America.

”Viitorul se îndreaptă spre zona electrică, spre o zonă tot mai sustenabilă, de aceea multe competiții tind spre zona electrică,” a explicat Ștefan Manolache, membru UPB Drive.

Polifest 2023 își propune să creeze o punte între mediul academic și cel economic și să ofere viitorilor ingineri o imagine mai clară asupra evoluției acestei profesii în raport cu progresul tehnologic. Până sâmbătă, participanții au acces la conferințe științifice, workshop-uri, expoziții de echipamente și noi tehnologii, dar și prezentări de oferte educaționale și oportunități de angajare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE