Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Studenții, în căutarea unui loc de muncă încă din facultate. Doi din cinci absolvenți își caută joburi la târgurile de profil

Doi din cinci absolvenți de facultate își caută un loc de muncă, arată cifrele celui mai recent târg de carieră organziat în șapte mari orașe din România. Angajatorii scot peste 10.000 de posturi la concurs.

În continuare există o criză pe piata muncii de ingerini și specialiști IT. Așadar cea mai mare cerere este în domeniile IT și Comunicații, apoi marketing, domeniul financiar, resurse umane, medicină, sănătate sau psihoterapie.

Târgul de joburi are loc în Cluj, Iași, Sibiu, Oradea, Târgu Mureș, Brașov și Chișinău.

Ilinca Hoinic, manager Târgul de Cariere sursa: „Este mai dificil pt pozitii super specializate deoarece sunt candidatii staruri in industrie si sunt deja foarte cautati si nu prea ii intalnesti la evenimentele de recrutare. În prezent, mai multe fabrici isi deschid noi filiale si si adapteaza tehnologiile, adoptam noi tehnologii si suntem la curent cu numeroase pozitii exista atractie si vedem si in ce priveste joburile puse la dispozitie.”

Cele mai mari salarii rămân în industria IT, conform unei estimări făcute de una dintre cele mai mari platforme de recrutare online din România. Un programator aflat la început de carieră câștigă între 1.400 și 2.400 de euro, în timp ce un inginer în construcții ia în mână lunar maximum 1.400 de euro, iar un consultant financiar între 900 și 1.400 de euro. Cele mai mici salarii le au tehnicienii și vânzătorii, între 400 euro și 600 de euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE