Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Poli E-FEST, cea mai mare competiție de gaming din România, în acest weekend

Poli E-FEST, cea mai mare competiție de gaming din România, va reuni la București peste 1200 jucători și 5000 de vizitatori.

Evenimentul, aflat la cea de-a doua ediție, se va desfășura în perioada 26-30 aprilie 2024, la POLITEHNICA București. Oferă o platformă pentru sute de elevi și studenți pentru a-și demonstra abilitățile. Valoarea totală a premiilor depășește suma de 22 000 de euro.

Industria jocurilor video a generat venituri globale de peste 150 miliarde de dolari în 2023

”Într-o lume în care gaming-ul este din ce în ce mai prezent în viața cotidiană a oamenilor, cifrele ne arată o creștere continuă și impresionantă a acestei industrii. Potrivit datelor statistice, industria jocurilor video a generat venituri globale de peste 150 miliarde de dolari în 2023, iar estimările arată că acestea vor crește în următorii ani”, arată organizatorii.

Evenimentul va reuni cei mai îndrăgiți influenceri ai momentului: ”Fie că publicul se va conecta pe Twitch sau va fi prezent fizic, cei 4 ambasadori ai jocurilor video vor fi alături de cei prezenți la eveniment pe tot parcursul lui”.

Vârsta medie a jucătorilor de jocuri video este de aproximativ 34 de ani, iar 45% dintre aceștia sunt femei

Conform unui studiu realizat recent, vârsta medie a jucătorilor de jocuri video este de aproximativ 34 de ani, iar 45% dintre aceștia sunt femei.

”Aceste cifre contrazic stereotipurile și evidențiază faptul că gaming-ul este o activitate inclusivă și apreciată în toate categoriile de vârstă și gen. Până și decizia de a alege o carieră este influențată de jocurile pe care le jucăm încă din copilărie”, spun organizatorii.

Poli E-FEST reunește patru ambasadori, gameri cu experiență din România, cu un program amplu care include competiții precum League of Legends, FC2024, Counter Strike 2 și Brawl Stars.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE