Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

POLI AutoFEST, cel mai mare festival dedicat industriei auto. Vor fi prezentate peste 230 de automobile

Zeci de companii, peste 230 de automobile, demonstrații de drift, test-drive și workshop-uri dedicate unor teme de interes precum siguranța rutieră sau mașina viitorului. Toate acestea se vor găsi la cea de-a doua ediție a POLI AutoFEST, cel mai mare festival dedicat industriei auto, care se va desfășura în perioada 19-21 mai 2023, fiind organizat de Universitatea POLITEHNICA din București.

POLI AutoFEST este un festival dedicat industriei auto cu toate componentele ei. De la îndrăgitele automobile de epocă, la cele mai noi modele auto dotate cu sisteme de realitate augumentată, ecrane ce pot funcționa ca ferestre, geamuri inteligente sau comenzi vocale, toate vor fi expuse la POLI AutoFEST.

De asemenea, sistemele inteligente de management al traficului, dezvoltarea unei infrastructuri de alimentare cu combustibili alternativi sau utilizarea documentelor electronice reprezintă doar câteva dintre temele care vor face subiectul conferințelor de specialitate, concursurilor și workshop-urilor tematice.

Timp de trei zile, lumea autovehiculelor istorice se va întâlni cu transportul viitorului, iar participanții vor avea șansa să călătorească prin fascinantul univers automobilistic.

“De-a lungul timpului, ingineria a reprezentat principalul motor al schimbării, alimentat de viziunea celor care și-au ales-o drept profesie. POLI AutoFEST oferă tinerilor un punct de contact cu industria, astfel, cele mai importante companii din domeniu și-au anunțat deja prezența.Totodată ne dorim să le oferim vizitatorilor o experiență unică, o incursiune într-un univers al automobilului.

În prezent, această industrie se află în plin proces de transformare și se axează pe dezvoltarea alternativelor dedicate unui transport sustenabil, dar și pe tehnologie sau pe eficiență. Pentru un tablou complet al industriei auto, de la cea de a doua ediție nu puteau lipsi nici mașinile de epocă.

Avem multe surprize pregătite pentru cei prezenți la ediția din acest an, de la concursuri cu premii oferite de organizatori și expozanți, răspunsuri la întrebări legate de poziția corectă la volan, răspunsuri la mituri urbane legate de siguranța rutieră, conferințele de specialitate, diagnosticare tehnică a automobilelor, dar și sesiuni de test drive.”, spune Mihnea Costoiu, Rector Universitatea Politehnica din București.

Programul pe zile poate fi consultat mai jos:

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE