Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. AUR a făcut o plângere penală la DNA împotriva lui Ciolacu, Ciucă și Boloș în cazul Roșia Montană

Direcția Națională Anticorupție a primit o nouă plângere în cazul Roșia Montană. Vizați sunt Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Marcel Boloș.

14/03/2024 , 18:50

Ciolacu, Ciucă și Boloș, vizați de o nouă plângere în cazul Roșia Montană

Georgel Badiu, deputat AUR, reclamă că cei trei au „manipulat opinia publică în ultimele două luni, până la aflarea verdictului în acest proces”. După declarațiile lor din spațiul public, acțiunile companiei Gabriel Resources au înregistrat o creștere fulminantă.

Potrivit deputatului AUR, acțiunile liderilor politici PNL-PSD au caracter penal pentru că s-au folosit de funcțiile lor pentru a favoriza anumite persoane. Badiu nu este singurul care l-a reclamat pe Marcel Ciolacu. La începutul săptămânii, președintele USR, Cătălin Drulă, a depus plângere penală la DNA împotriva premierului pentru manipularea pieței, abuz în serviciu, deturnare de fonduri și înșelăciune, iar Dacian Cioloș, liderul REPER, a sesizat Parchetul General.

Știrea inițială:

Plângere penală împotriva lui Marcel Ciolacu, în cazul Roșia Montană. Cioloș îl acuză pe premier că ar fi lezat interesul național

Dacian Cioloș a depus o plângere penală împotriva premierului Marcel Ciolacu, după ce România a câștigat procesul Roșia Montană.

Europarlamentarul acuză că, prin declarațiile făcute de-a lungul timpului despre decizia din acest dosar, Ciolacu ar fi lezat interesul național.

”Am depus un denunț împotriva lui Marcel Ciolacu pentru răul pe care l-a făcut cu bună știință sau din prostie în cazul Roșia Montană. Nu pot să accept, ca cetățean, ca român, ca europarlamentar reper, ca un demnitar al statului român, prin declarații și acțiuni pe care le face, să afecteze interesele românilor și a statului român.”, a declarat Dacian Cioloș.

Acuzațiile lansate de USR

Totodată, USR va sesiza în cursul zilei de astăzi și Direcția Națională Anticorupție pentru manipularea pieței de capital în cazul Roșia Montană.

”Puteți vedea evoluția prețului acțiunilor care explodează fix pe 1 februarie, când Marcel Ciolacu începe propaganda împotriva României. Acea propagandă prin care anunță că România va pierde. În care, în concert cu ministrul PNL de la Finanțe, Boloș anunță exact miliardele de dolari. Și ca să dea credibilitate.

Pentru că un mesaj pe bursă dacă o să observați în mai multe salturi, mai vin pe 14 februarie, pe 21 februarie, ca să dea credibilitate, ministrul Boloș începe să vorbească deja despre plata în rate.

Întotdeauna declarațiile de o asemenea importanță al unui ministru al finanțelor, ale unui premier influențează și, iată, au crescut prețul acestor acțiuni.”, spun reprezentanții USR.

În luna februarie, când au început respectivele declarații, prețul acțiunilor era de 43 de cenți. El a stagnat la începutul lunii ianuarie, la această valoare, dar apoi, de la începutul lunii februarie a avut un salt brusc de la 43 de cenți, ajungând pe data de 7 martie la 87 de cenți.

O dublare. Astfel, valoarea companiei, capitalizarea companiei Gabriel Resources s-a dublat și a crescut de la 450 la 900 de milioane de dolari, o creștere de 102%.

După creșterile din luna februarie, prețul acțiunilor Gabriel Resources a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii 10 ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE