Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu: Cazul Roșia Montană a fost inventat ca să apară un partid politic

Marcel Ciolacu e de părere că vinovatul principal din cazul Roșia Montană e Dacian Cioloș pe care l-a invitat să dea explicații.

Premierul a adăugat că există o legătură între mişcarea "Uniţi salvăm Roşia Montană" şi apariţia USR.

"Haideţi să spunem adevărul. De ce a apărut Roşia Montană? Ca să apară un partid politic. Acea manifestare, 'Uniţi salvăm Roşia Montană', într-o lună de zile s-a transformat, în Piaţa Victoriei, în Uniţi Salvăm România, în USR, unde era lider domnul Cioloş.

Domnul Cioloş, când Sorin Grindeanu depunea jurământul la Cotroceni, de prim-ministru, toată lumea cred că aştepta ca domnul Cioloş să îşi ia ficusul, să plece acasă. Nu. Domnul Cioloş făcea şedinţă cu ministrul Culturii şi trimitea Roşia Montană să intre în UNESCO. Este clar că a fost ceva la mijloc. Să vină să dea explicaţii", a spus Ciolacu, la Antena 3.

Marcel Ciolacu face publice toate documentele din Guvern referitoare la cazul Roşia Montană

Premierul a mai precizat că va face publice toate documentele din Guvern referitoare la cazul Roşia Montană.

"Aşteptăm întâi decizia şi vom vedea. (...) Eu am promis că după decizie o să pun la dispoziţie toate documentele din Guvernul României, exact tot lanţul. Sunt o groază de prim-miniştri care au insistat. Viorica Dăncilă a amânat cu trei ani de zile.

A venit domnul Orban şi a considerat că trebuie imediat. Au mai întrebat o dată oamenii: 'Domnule, sunteţi siguri?' Şi domnul Cîţu a dat. Deci este ceva la mijloc. Cineva va trebui să spună de ce a fost insistenţa asta. Ce ascundeţi, de fapt şi de drept, la această decizie", a spus premierul Ciolacu.

Întrebat dacă Guvernul se va îndrepta împotriva celor care au adus România în această situaţie, Ciolacu a răspuns că este interesat în primul rând ca statul român să nu fie obligat la despăgubiri.

"Domnul Cioloş are pensie specială de la Parlamentul European. A fost şi comisar, are de unde să plătească. Şi în cazul vaccinurilor, s-a declanşat o anchetă. Haideţi să aşteptăm. Nu împart eu dreptate. Nu sunt judecător. Pe mine mă interesează banii - să nu plătim aceste sume. Să vedem decizia şi pe urmă vom lua o hotărâre", a mai afirmat premierul Marcel Ciolacu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE