Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Barajul Tăul Mare din Roșia Montană, în pericol să cedeze. Nou mesaj RO-Alert pentru evacuarea populației

Autoritățile din localitatea Roșia Montană sunt în alertă, duminică, deoarece barajul Tăul Mare ar putea ceda. Localnicii au primit un nou mesaj prin sistemul Ro-Alert prin care sunt avertizați despre pericol.

Mesajul Ro-Alert a fost emis pentru oamenii care locuiesc în zona Barajului Tăul Mare, potrivit publicației Alba24. Localnicii sunt sfătuiți de reprezentanții ISU Alba să-și părăsească locuințele și să ceară ajutorul autorităților.

”Atenție! Locuitorilor din Roșia Montană, din proximitatea albiei pârului Foieș! În urma evaluării din teren s-a constatat că evacuarea preventivă este imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră!

Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze. Se recomandă evacuarea preventivă pentru 2 3 zile, până nivelul apei din baraj ajunge la un risc acceptabil. Pentru autoevacuare se va lua legătura cu autoritățile prezente în Roșia Montană, sau identificați un loc înalt, în care să vă deplasați în cel mai scurt timp, când se dă ordinul de evacuare! ISU Alba”, se arată în mesajul RO ALERT.

Operațiunile pentru golirea parțială a lacului Tăul Mare de lângă Roșia Montană continuă duminică după-amiaza. Prin acțiunile de evacuare cu motopompe de mare capacitate, s-a reușit scăderea nivelului apei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE