Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciolacu, despre o notă de plată de miliarde, pentru Roșia Montană: ”Ce facem? Închidem România și plecăm acasă și fugim cu toții?”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Constanţa, că România se va descurca și în situația în care va pierde procesul cu Roșia Montană Gold Corporation și va fi nevoită să achite despăgubiri de miliarde de dolari.

Ciolacu a evitat răspunsuri concrete pe tema disputei în instanță, precizând că trebuie aşteptată decizia în procesul internaţional cu Roşia Montană Gold Corporation.

Ciolacu: "Românii vor afla adevărul despre subiect, la fel și în cazul vaccinurilor"


Drept răspuns la întrebările Euronews România despre procesul cu RMGC, șeful Executivului a subliniat că "românii vor afla tot adevărul referitor la acest subiect" , dar a amintit și o altă temă delicată - scandalul vaccinurilor.

Diana Sobaru, jurnalistă Euronews România:
Ce face România dacă pierde procesul? Și face dacă câștigă?

Marcel Ciolacu, premierul României: Eu ce vă promit este că o să ne descurcăm și dacă pierdem și dacă o să câștigăm. E adevărat că dacă o să câștigăm, o să ne fie mai ușor. Un al doilea lucru pe care îl promit: veți afla tot adevărul, cu documentele și toți românii trebuie să știe acest adevăr, cum sunt ferm convins că vom afla adevărul în ceea ce privește vaccinurile.

Diana Sobaru, jurnalistă Euronews România: Sunt 300 de tone de aur, estimat...

Marcel Ciolacu, premierul României: Vă rog frumos să așteptăm decizia.

Premierul a mai fost întrebat şi dacă România are bani să plătească în cazul pierderii procesului.

Diana Sobaru, jurnalistă Euronews România: Ce facem cu aurul de acolo? Sunt 300 de tone de aur. Are România bani să plătească dacă o să piardă procesul?

Marcel Ciolacu, premierul României: Și ce facem? Închidem România și plecăm acasă și fugim cu toții? O să găsim soluții, cum este și normal. Vă rog frumos să așteptăm o decizie.

De asemenea, şeful Guvernului a fost întrebat şi care este părerea lui, dacă România va câştiga sau va pierde, iar Marcel Ciolacu a replicat că este prim-ministru, nici magistrat, nici avocat şi a reiterat că trebuie aşteptată o decizie în acest caz.

Diana Sobaru, jurnalistă Euronews România: Dumneavoastră ce credeți că o să se întâmple? Pierde sau câștigă?

Marcel Ciolacu, premierul României: Sunt prim-ministru. Nu sunt nici magistrat, nici avocat. Vă rog frumos să așteptăm o decizie.

Declarațiile au fost făcute la finalul vizitei lui Marcel Ciolacu pe Şantierul Naval Constanţa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE