Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mize politice în cazul Roșia Montană. Pîrvulescu: Acest scandal îl va afecta, cu siguranță, pe Marcel Ciolacu

Miza scandalului iscat în jurul Roșia Montană este una electorală, susține analistul politic Cristian Pârvulescu. În opinia acestuia, scopul ar fi fost ca imaginea lui Marcel Ciolacu să fie afectată înaintea alegerilor.

Așa explică analistul politic sumele fabuloase, vehiculate în spațiul public, înainte de aflarea verdictului în dosarul Roșia Montană.

Cristian Pîrvulescu, analist politic: "Dacă cineva a dat aceste informații greșite, a dat-o fie pentru a îi pune într-o situație imposibilă pe politicieni, pe cei doi politicieni, mă refer la primul ministru și la ministru de Finanțe, fie pentru că aveam un interes economic. Da, suntem într-un an electoral. Domnul Ciolacu este un posibil candidat la prezidențiale și acest scandal îl va afecta cu siguranță."

Cristian Pîrvulescu apreciează că scandalul Roșia Montană ar putea avea efecte electorale.

Cristian Pîrvulescu, analist politic: "Problema domnului Ciolacu este să fie credibil în turul doi. Ori în turul doi trebuia să câștige voturi, iar scandalul Rosia Montană cred ca va avea efect asupra alegătorilor din turul al doilea. Complică foarte mult lucrurile. De asta posibilitatea ca domnul Ciolacu să fi căzut într-o capcană nu este exclusă."

"Nu știu dacă voi candida"

Prezent la Iași, unde a făcut primele declarații de la aflarea verdictului în cazul Roșia Montană, premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lăsat lucrurile la fel de neclare ca zilele trecute în privința unei posibile candidaturi la alegerile prezidențiale.

Marcel Ciolacu, premierul României: "Nu știu dacă voi candida ca președinte. Nu am hotărât acest lucru. Cred că în primul și în primul rând trebuie să hotărăsc cu colegii mei, dar și cu mine însumi. Dar ce îmi doresc, îmi doresc un președinte care să construiască."

România a câștigat procesul Roșia Montană după nouă ani de judecată. României îi vor fi rambursate și cheltuielile de judecată aferente acestui proces, precum și costurile procedurilor de arbitraj, care se cifrează la aproximativ 10 milioane de dolari. Valoarea totală a despăgubirilor solicitate României de Gabriel Resources a fost estimată de Guvern la 6,7 miliarde de dolari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE