Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Petre Daea, după ce CE alocă doar 10 milioane euro drept compensații: Suma pe care o vom primi se va dubla cu suma de la buget

Petre Daea încearcă să se justifice în fața fermierilor români care spun că România primește de la Comisia Europeană cei mai puțini bani, 10 milioane de euro, compensaţii pentru producătorii supuşi şocului importurilor de cereale din Ucraina.

Ministrul Agriculturii spune că suma de la CE va fi dublată de suma care va fi alocată de la bugetul statului, „în aşa fel încât să dăm sprijin fermierilor care au cereale în magazii şi nu comercianţilor de cereale”.

Suma va fi dublată de de la bugetul statului

”Deși de fiecare dată când am plecat la Bruxelles, seara târziu, după terminarea şedinţei, pe site-ul Ministerului Agriculturii au fost postate intervenţiile mele în aşa fel încât să fie cunoscute şi interpretate pentru a avea documentarul necesar şi comunicarea directă cu populaţia privind activitatea ministrul atunci când participă la aceste întâlniri de lucru la nivelul Consiliului de miniştri.

M-am dus mai devreme să lucrez efectiv împreună cu echipa tehnică de la Bruxelles pentru a susţine cât mai bine interesele fermierilor ţării.

În 26 septembrie a fost prima mea întâlnire cu comisarul european pe probleme de agricultori, Janusz Wojciechowski.

În acea întâlnire am avut două obiective importante pe care le-am discutat, folosindu-mă de acceptul domniei sale de a ne întâlni. Timp de o oră am rezervat timp dezbaterii celor două probleme extrem de importante, şi anume Ucraina.

Cu alte cuvinte, impactul războiului asupra fermierilor români, ştiindu-se măsurile care le-a luat ţara, într-un context extrem de dificil. O decizie corectă pe care a luat-o România, în consonanţă cu ţările UE, ştiindu-se că suntem în acest cuplaj, în acest fagure politic şi economic cu interese şi în acelaşi timp şi cu obligaţii

Am făcut tot timpul ceea ce a trebuit pentru ţară, am făcut tot timpul ce trebuie pentru fermieri.

Am putut să constant o serie întreagă de elemente care m-au determinat să spun foarte clar - că formula pe care a ales-o ascunde adevărul şi deformează realitatea. Această formulă prelucrată înainte de a ajunge la Bruxelles, pe care a dat-o Comisia Europeană, e pur şi simplu opera pe care au realizat-o pe documentele pe care le aveau la dispoziţie şi să reţineţi: România a dat toate datele la timp şi fără echivoc.

Timpul meu este rezervat muncii şi acţiunii permanente. Sumele nu sunt stabilite. Ele vor fi validate în Comitetul din data de 30, unde România este prezentă. Voi vedea ce informaţii îmi dau colegii după întâlnirea care se desfăşoară la această oră. Indiferent de sumă, sprijinul nostru pentru fermieri este tot timpul constant.

Suma pe care o vom primi se va dubla cu suma de la bugetul statului în aşa fel încât să dăm sprijin fermierilor care au cereale în magazii şi nu comercianţilor de cereale. Am fost primul ministru din Consiliul de miniştri care am ridicat problema la comisari privind intervenţia urgentă astfel încât fermierii să fie ajutaţi cu ajutoare financiare”, a susținut Petre Daea, într-o conferinţă de presă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE