Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România, cele mai mici compensații pentru fermieri. Petre Daea, discuții la Comisia Europeană pentru despăgubirile în urma războiului

Publicat de: Euronews

Ministrul Petre Daea ar trebui să aibă luni o întâlnire cu comisarul european pentru agricultură. Vor discuta despre suma considerată derizorie pe care România ar urma să o primească drept compensație, pentru pierderile suferite de fermieri din cauza războiului.

Țării noastre i-au fost alocați mai puțini bani față de sumele alocate Bulgariei sau Poloniei.

Surprinzător sau nu, nici măcar Petre Daea nu înțelege cum s-a ajuns la această situație, de aceea a ajuns la Comisa Europeana, pentru a discuta despre această sumă de bani care trebuie acordată fermierilor români ca despăgubire pentru pierderile suferite pentru războiul din Ucraina, ceea ce înseamnă că importurile de cereale ieftine din Ucraina au afectat vânzarea cerealelor din România, Polonia și Bulgaria.

Câte fonduri au fost alocate pentru fiecare țară

Comisia Europeană a stabilit o sumă totală de 56 de milioane de euro ca despăgubiri ferimirilor din cele trei țări.

Polonia ar urma să primească 30 milioane euro, Bulgaria-16 milioane de euro, România-10 milioane de euro, cea mai mică suma.

Au fost acuzatii pentru Petre Daea că ar fi negociat prost, acuzațiile de la opoziție și de la colegii din coaliție, de exemplu PNL Emil Dumitru, vicepreședinte în Comisia de Agricultură din Camera Deputaților, care a spus că trebuia să primească 60% din fonduri, deci peste 30 de milioane de euro. Și că aceste sume au fost stabilite după ce au trimis ministerele agriculturii, deci Petre Daea știe de aceste sume și e responsabil.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE