Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Peste 800 de studenți străini vizitează Transilvania de Halloween

800 de tineri străini își vor petrece Halloweenul în inima Transilvaniei. Noii agenți de promovare a României sunt studenți veniți din toată Europa prin programul Erasmus.

Studenții străini au fost întâmpinați cum se cuvine la Castelul Bran, principala atracție de Halloween la noi în țară. Castelul a fost îmbrăcat în haine de sărbătoare și își așteaptă vizitatorii pe parcursul acestui weekend. Primii care i-au trecut pragul sunt cei 800 de tineri veniți din toate colțurile lumii. Tinerii sunt încântați de experiență și profită de ea pentru a învăța mai multe despre România:

"Sunt din Italia. Ne bucurăm de acest castel."

"Studiez medicina aici în România. Petrec patru zile aici, să vizitez Transilvania de Halloween."

"Este prima dată când sunt aici, îmi place cu adevărat România. Suntem aici pentru studii, în Târgu Mureș. Nu știu foarte multe despre România, descopăr în aceste luni."

Oamenii speră că studenții vor promova zona

Localnicii speră ca, după ce îl vor vedea pe Contele Dracula la el acasă, sutele de studenți vor aduce și mai multi vizitatori dornici să-și petreacă vacanțele în stațiunea turistică Bran.

În această perioadă, pensiunile din Bran și-au adaptat camerele cu tematici de Halloween. De exemplu, această cameră, denumită camera vârcolacilor costă aproximativ 100 de euro pe noapte.

Castelul Bran este doar unul din obiectivele turistice pe care le vor vizita în vacanța pe care o petrec în Transilvania în perioada Halloweenului.

Lia Doru , administrator Castelul Bran: "Ne simțim obligați să venim în fiecare an cu ceva nou pentru a ne păstra reputația de diamantul cu 1000 de fațete."

Adrian Boldianu, project manager Halloween in Tranylvania: "Este un proiect prin care ne propunem să promovăm valorile pe care le avem în această zonă a Transilvaniei și este foarte plăcut de studenții Erasmus din România. Mereu când cineva trăiește o experiență plăcută atunci ei își doresc să share-uiască, să împărtășească cu persoanele din jurul lor această experiență."

Halloween este o sărbătoare de origine celtică. Timpurile moderne au transformat-o în petrecere și sursă de profit, așa că tot mai multe popoare occidentale au împrumutat-o.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE