Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Castelul Bran, pregătit pentru Halloween. Cât costă biletele pentru turul special din weekend

Este weekendul în care mulți români, părinți și copii sărbătoresc Halloweenul. Unul dintre locurile preferate pentru acest eveniment al toamnei este Castelul Bran, un loc care îi fascinează deopotrivă pe turiștii români, dar și pe cei străini.

Castelul Bran este probabil cel mai cunoscut obiectiv turistic din România, la nivel mondial. Sute de mii de vizitatori ajung în fiecare an în acest spațiu al legendelor. În 2022, la Castelul Bran au venit în jur de 850.000 de turiști.

Construcția impunătoare de pe stânca abruptă dintre Măgura și Dealul Cetății, cu vedere spre Țara Bârsei, a fost finalizată la sfârșitul secolului al XIV. De atunci și până în prezent, istoria și legenda au țesut în jurul castelului povești care au transformat locul în unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România.

Dacă ajungeți la castelul Bran în acest weekend de Halloween, și mai ales, dacă aveți un pic de curaj, Tunelul Timpului își așteaptă călătorii. Iar liftul care face legătura între Parcul Regal și Incinta Castelului este în sine o experiență.

Alexandru Prișcu, director al Castelului Bran: "În primul rând, ar trebui să facem referire la turul special de Halloween, de sâmbătă, care va începe de la 09:00. Elementele de decor sunt montate în majoritatea camerelor și, de anul acesta, și în parcul regal. În lacul mare al parcului am montat o pădure de țepe."

Alexandru Prișcu, director al Castelului Bran: "Pe lângă turul de sâmbătă, cu acces de la ora 09:00 până la miezul nopții, când se face ultima intrare, am decis să dedicăm și duminica tot Halloweenului, tot cu un tur special, toate adaptate pentru familiile cu copii."

Pentru turiștii ajunși la Bran pentru sărbătoarea Halloweenului, personalul Castelului are câteva recomandări: atenție sporită dacă suferiți de claustrofobie, dacă sunteți sensibili la lumini intermitente și sunete puternice.

Prețul unui bilet pentru turul special este 100 de lei pentru adulți și 50 de lei pentru copii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE