Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Filme de Halloween. Recomandări pentru un maraton “de groază”

Se apropie Halloween și aveți câteva probleme. În primul rând, urâți plăcinta cu dovleac, vă latră câinii noaptea pe stradă, nu știți cu ce să vă costumați pentru petrecerea la care nu v-a invitat nimeni și vă lipsește și partenerul. Fără griji, avem noi soluția! Rămâneți acasă! Da, rămâneți acasă! Băgați-vă sub păturică, alături de o ciocolată caldă, un bol cu popcorn și înecați-vă amarul cu câteva scene de groază. Și stați fără grijă! Echipa Loading, de la Euronews România, vă sare în ajutor și vă propune o listă de filme numai bune de văzut de Halloween, care să vă binedispună și să vă facă să uitați de orice pumpkin spice.  

Filme de Halloween

Underworld

Underworld este un film horror de acțiune, care și-a făcut debutul în 2003. Pelicula o are în rol principal pe Kate Beckinsale, care o interpretează pe Selene. În încercarea sa de a înțelege natura războiului dintre vampiri și vârcolaci, personajul se transformă într-un inamic pentru ambele tabere.

Filmul are de toate: colți, sânge, creaturi mistice, arme de foc, explozii, iar despre protagonistă putem spune că arată foarte chic, pe durata celor două ore de film, în costumul său de asasin, negru, din piele. Asta ca idee de outfit pentru petrecerea de Halloween, la care, poate, mai ajungeți.

The Haunting

Un studiu despre frică escaladează într-un coșmar pentru un profesor și trei subiecți prinși într-un conac bântuit. The Haunting (1999) este un film de groază care poate fi gustat de toată familia, de la mic la mare.

Pelicula are în componență actori ca Liam Neeson, Catherine Zeta-Jones, Owen Wilson și Lili Taylor. The Haunting este un remake al filmului clasic din 1963 și a fost parodiat, până și de frații Marlon, în Scary Movie 2.

Ghostbusters

Nu îi știm din reclamele la pastile pentru răceală, ci, mai degrabă, îi recunoaștem din faimoasele filme care au explodat în anii ’80. Cred ca v-ați dat seama până acum: ne referim la Ghostbusters.

Povestea este originală, efectele sunt impresionante, iar glumele sunt numai bune. În alte cuvinte, Ghostbusters este un clasic atemporal, care merită văzut, dacă nu ați făcut-o încă.

Beetlejuice  

Beetlejuice este un film regizat de Tim Burton, care se vrea a fi o comedie-horror. Multe nu sunt de spus despre peliculă, fără a da spoilere, ci doar că Michael Keaton, Jeena Davis și Alec Baldwin fac parte din casting, iar după cum îl știți pe Tim Burton, filmele sale sunt pline de un sentiment de întuneric și neliniște care captivează publicul. Vă puteți aștepta la același lucru și de data aceasta.

Hocus Pocus

Hocus Pocus este un film de groază pentru copii. Povestea este una captivantă și chiar și adulții vor fi atenți la ea. Surorile Sanderson interpretate excelent de Bette Midler, Sarah Jessica Parker și Kathy Najimy, sunt condamnate pentru vrăjitorie, în Salem, și omorâte, cu aproximativ 300 de ani în urmă. Acestea sunt readuse la viață, când protagoniștilor le cad pe mână forțe pe care nu le pot înțelege.

Nosferatu

Dacă ți se ridică părul pe mână și simți un fior rece pe șira spinării, să știi că e posibil să fii fulgerat, în următoarele secunde, dar, în cazul nostru, ne referim mai degrabă la o peliculă care a definit genul horror în cinematografie și a făcut mulți cinefili să se uite de două ori sub pat, noaptea.

Nosferatu (1922) este un film mut care a reușit să-l transpună pe micile și pe marile ecrane, pentru prima dată, pe Contele Dracula, într-o versiune diferită. Nosferatu este considerat primul film cu vampiri făcut vreodată.

Freddy vs. Jason

Să nu vă așteptați la prea multe, atunci când vorbim de Freddy vs. Jason. Titlul spune tot. E o răfuială între doi monstruleți care au terorizat America, mai mult de două decenii, adică, de când a apărut filmul.

Vechile studiouri TimeWarner s-au gândit, la momentul respectiv, că ar fi drăguț să fim martori la un carnagiu, atunci când Freedy Kruegger și Jason Vorhees se vor duela. Așadar, lăsați-vă duși de val și pregătiți-vă de un război total.

Jeepers Creepers

Recomandăm Jeepers Creepers, doar dacă stați bine la capitolul palpitații și ritm cardiac. Filmul bifează cu succes toate aspectele care fac o ecranizare horror să devină una clasica. Lungmetrajul va avea de toate: suspans, efecte speciale bune, legende, haos și mult sânge.

Van Helsing

Nu e Van Helsing pe care îl știam din cărțile lui Bram Stocker, ci, mai degrabă, o versiune reimaginată, sexy și cu mușchi. Protagonistul este jucat chiar de Hugh Jackman, iar listei de actori i se alătură, din nou, și Kate Beckinsale. Filmul este un action horror infuzat cu elemente de comedie si este numai bun de văzut în seara de Halloween, cu prietenii sau cu familia.

Dacă încă nu v-am convins și aveți o altă listă cu filme pentru Halloween, lăsați-ne în secțiunea de comentarii pe Youtube, Facebook, Instagram sau TikTok ce producții aveți de gând să vedeți toamna asta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE