Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Permisul anulat pe viață pentru șoferii beți sau drogați care provoacă accidente cu morți. Proiectul, adoptat tacit de Senat

Senatul a adoptat tacit, luni, un proiect care propune anularea pe viaţă a permisului conducătorului auto dacă acesta a provocat un accident soldat cu pierderi de vieţi omeneşti, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, transmite Agerpres.

Proiect: anularea pe viață a permisului auto în cazul în care șoferul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a provocat un accident mortal

În prima jumătate a anului 2023, au fost prinși aproape 1.300 de conducători auto care au consumat substanțe interzise. Patru dintre ei au provocat accidente în care trei persoane au murit și alte două au fost grav rănite.

În acest sens, Senatul a adoptat tacit, luni, un proiect iniţiat de deputaţi PNL, care propune anularea pe viaţă a permisului conducătorului auto dacă acesta a provocat un accident soldat cu pierderi de vieţi omeneşti, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, transmite Agerpres.

„Pe lângă propunerea legislativă prin care am propus înăsprirea pedepselor pentru persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau droguri şi provoacă accidente rutiere grave, soldate cu pierderea de vieţi omeneşti, propun şi înăsprirea Codului rutier. Astfel, în cazul unui accident soldat cu pierderi de vieţi omeneşti, provocat de un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, actuala propunere legislativă propune anularea permisului conducătorului auto pe viaţă. În cazul în care titularul permisului de conducere a comis fapta regăsită în art. 192 alin. (1) din Codul penal, săvârşită în condiţiile prevăzute de art. 336, pedeapsa este interzicerea dreptului de a conduce un autovehicul pe viaţă”, se arată în expunerea de motive.

Propunerea legislativă iniţiată pentru modificarea OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost transmisă Camerei Deputaţilor pentru dezbatere, în calitate de for decizional.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE