Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Monica Macovei, trimisă în judecată, la un an după accidentul în care un motociclist a fost rănit grav

Publicat de: Euronews

Fosta ministră a justiției Monica Macovei a fost trimisă în judecată, pentru vătămare corporală din culpă, la un an după ce a fost implicată într-un accident rutier, între Mangalia și localitatea 2 Mai, în urma căruia un motociclist a fost rănit grav.

Potrivit informațiilor, accidentul s-ar fi produs în momentul depășirii pe linia continuă, când mașina fostei ministre a intrat pe contrasens. Fostul ministru al Justiției nu ar fi consumat alcool, potrivit etilotestului.

”La data de 27.09.2023, prin rechizitoriul nr. 953/P/2022 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei MACOVEI MONICA-LUISA sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin. 2 și alin. 3 C.p.

În fapt, s-a reținut că la 08.10.2022, MACOVEI MONICA-LUISA conducea autoturismul pe DN 39, în apropierea municipiului Mangalia și, din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații, viața fiindu-i pusă în primejdie.

Facem precizarea că sesizarea instanței cu rechizitoriu reprezintă o etapă procesuală prevăzută de Codul de procedură penală, situație care nu poate înfrânge în niciun mod principiul prezumției de nevinovăție”, transmite Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

În impacul puternic, motociclistul de 56 de ani fusese aruncat câțiva metri pe șosea. Medicii ajunși la locul accidentului l-au găsit pe bărbat cu răni grave.

Monica Macovei a condus Ministerul Justiției între 2004 și 2007.

Din 2009 până în 2014 a fost europarlamentar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE