Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Monica Macovei, implicată într-un accident rutier, în urma căruia un motociclist a fost rănit grav

Fosta ministră a justiției Monica Macovei a fost implicată într-un accident rutier, între Mangalia și localitatea 2 Mai. Un motociclist a fost rănit grav în accident și transportat la spital.

UPDATE: Într-o postare pe pagina ei de Facebook, Monica Macovei a declarat că mașina acesteia a fost lovită de către un motociclist și că nu se afla pe contrasens când s-a petrecut accidentul. Aceasta a mărturisit că a fost câteva ore în stare de șoc.

„Mulțumesc tuturor celor care v-ați gândit la mine. Astăzi am fost parte a unui accident rutier. Încep să îmi revin din starea de șoc. Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea și nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin in aripa stângă a mașinii, moment in care airbags s-au declanșat, cauciucul din stânga față s-a spart. Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă. Urmare a spargerii cauciucului din partea stânga față, mașina a mers încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetație. Sper ca motociclistul sa își revină, de câteva ore încerc sa obțin informații despre starea lui,” a scris Monica Macovei într-o postare pe Facebook.

Știrea inițială: În impacul puternic, motociclistul de 56 de ani a fost aruncat câțiva metri pe șosea. Ajunși la locul accidentului, medicii l-au găsit pe bărbat cu răni grave.

 "A fost găsit un pacient conștient, cu fractură deschisă membru inferior, superior și traumatism toracic. Pacientului i s-a acordat primul ajutor și a fost preluat cu elicopterul SMURD și dus la spitalul județean", spune medicul Claudia Tătărici, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.

Potrivit informațiilor, femeia de la volanul mașinii era Monica Macovei. Iar accidentul s-ar fi produs în momentul depășirii pe linia continuă. Fostul ministru al Justiției nu ar fi consumat alcool, potrivit etilotestului.

"Astăzi, la 13.00, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la un accident rutier între municipiul Mangalia și localitatea 2 Mai. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism condus de o femeie de 63 de ani și o motocicletă condusă de un bărbat de 56 de ani, din care a rezultat vătămarea corporală gravă a motociclistului, care a fost transportat la spital. Polițiștii fac cercetări sub infracțiunea de vătămare corporală din culpă", precizează Andreea Iliescu, purtător al IPJ Constanța.

 Monica Macovei a condus Ministerul Justiției între 2004 și 2007. Din 2009 până în 2014 a fost europarlamentar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE