Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Paul Stănescu, secretarul general al PSD: "Nu avem nicio emoţie cu privire la rotaţia guvernamentală"

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat, marţi, că nu are "nicio emoţie" cu privire la rotaţia guvernamentală şi la desemnarea lui Marcel Ciolacu ca premier, iar "cine va băga beţe în roate" va răspunde atât politic, cât şi electoral.

PSD nu are emoții cu privire la rotativa guvernamentală

"Ultima obsesie născută în spaţiul public - dacă se va face sau nu rotaţia - riscă să alimenteze o falsă percepţie a unei viitoare crize politice. Iar românii şi mediul de afaceri nu au nevoie de o grijă în plus. Eu sper că astăzi nu există oameni politici care doresc ca România să se întoarcă la harababura de dinainte de intrarea PSD la guvernare.

E păcat să intoxicăm cetăţenii cu discuţii fără substanţă, în condiţiile în care există un protocol clar asumat. Nu avem nicio emoţie cu privire la rotaţia guvernamentală şi la desemnarea lui Marcel Ciolacu ca premier. Acest protocol şi respectarea lui au asigurat o guvernare bună, până acum, protecţie pentru persoanele vulnerabile şi stabilitate economică pentru mediul de afaceri", a afirmat Stănescu, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

România trebuie să își mențină stabilitatea politică, arată secretarul general al social-democraților

În opinia sa, "preşedintele Klaus Iohannis nu va intra într-un joc iresponsabil, în acest context regional şi internaţional instabil".

"România este văzută acum ca un pilon de stabilitate regională, când toţi vecinii noştri au probleme mari: în Ucraina este război, în Republica Moldova premierul şi-a dat demisia, Bulgaria nu are Guvern de câteva luni deja, Serbia este pe punctul de a intra într-un nou conflict în Kosovo, iar Ungaria face un joc dublu în cadrul UE. Un blocaj politic la Bucureşti ar însemna scufundarea întregii regiuni în haos, numai bun pentru forţele antidemocratice care stau la pândă", a transmis secretarul general al PSD.

PSD lucrează la un program de guvernare menit să corecteze erorile ultimului an

Paul Stănescu a precizat că social-democraţii lucrează la un program de guvernare optimizat, bazat pe ce a mers bine în ultimul an, dar şi pe "corectarea unor erori".

"Sunt convins că Partidul Naţional Liberal este conştient de beneficiile politice ale parteneriatului cu Partidul Social Democrat. Noi avem intenţia şi voinţa de a asigura României o guvernare stabilă cel puţin pe termen mediu. Şi cred că, în ciuda unor probleme, fie legate de anumiţi miniştri, fie de unele programe guvernamentale, pe care putem să le tranşăm în coaliţie, ca şi până acum, vom merge mai departe.

Trebuie să ne concentrăm acum pe priorităţile pe termen scurt, care sunt legate de PNRR şi de cererile de plată numărul 2 şi 3 şi, evident, de îndeplinirea integrală a ţintelor şi jaloanelor. Cred că despre asta trebuie să discutăm mai mult, nu despre rotaţie, care este clar reglementată într-un acord politic. Cine va băga beţe în roate va răspunde în mod cert atât politic, cât şi electoral", a conchis social-democratul.

Distribuie

Taguri