Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu, despre rotativa guvernamentală: Dacă există probleme la rotaţia din mai, avem o singură soluţie, ne întoarcem la votul românilor

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi seara, la Craiova, că social-democraţii vor face nominalizarea pentru funcţia de premier "când o să-i vină timpul" şi consideră că nu vor fi probleme anul viitor privind ocuparea prin rotaţie a funcţiei de prim-ministru.

Întrebat când va face PSD nominalizarea de premier, preşedintele PSD a răspuns: "când o să-i vină timpul", iar la întrebarea dacă preşedintele Iohannis va semna decretul pentru un premier de la PSD, Ciolacu a răspuns că nu crede că vor fi probleme, informează Agerpres.

Marcel Ciolacu a mai spus că în situaţia în care ar fi probleme la rotaţie, singura soluţie o reprezintă întoarcerea la votul românilor.

"Vă rog frumos, la prima conferinţă a preşedintelui să-i puneţi întrebarea. Eu cred că nu sunt probleme la rotaţia din mai, absolut niciun fel. Dacă există probleme la rotaţia din mai, avem o singură soluţie, ne întoarcem la votul românilor", a declarat Ciolacu.

Preşedintele PSD a participat joi, la Craiova, la Conferinţa de alegeri a PSD Dolj. 

Cum vede PNL rotația la guvernare

Totodată, nici liberalii nu renunță la ideea de rotativă guvernamentală, care este un angajament luat de PNL la formarea coaliției cu PSD și UDMR, pe care liberalii clamează că îl respectă.

Declarația aparține purtătorului de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, și a fost făcută la finele verii. El a dat de înțeles că ”în partid nicio altă ipoteză decât implementarea rotativei anul viitor, conform protocolului".

”Ideea rotativei guvernamentale este cuprinsă într-un angajament făcut de PNL la formarea coaliției de guvernare. PNL își respectă angajamentele, iar protocolul pe care se bazează actuala coaliție nu face excepție.

Nu există astăzi în partid nicio altă ipoteză decât implementarea rotativei anul viitor, conform protocolului.

Orice subiect de o asemenea importanță se discută în coaliție, înainte de orice fel de declarații publice. Este o perioadă dificilă pentru țară, în care guvernarea trebuie să fie tratată cu responsabilitate și seriozitate”, a declarat Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, într-un mesaj publicat pe Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE