Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rotativa guvernamentală, o provocare pentru Coaliție. Surse: Ciucă ar fi dispus să renegocieze protocolul

Noi disensiuni în Coaliție pe tema rotativei guvernamentale. Potrivit unor surse, Nicolae Ciucă ar fi dispus să renegocieze protocolul Coaliției.

De asemenea, liberalii ar vrea ca demisia actualului premier și instalarea la Guvern a liderului PSD să aibă loc abia în toamnă și nu în luna mai cum este prevăzut în protocol. Marcel Ciolacu respinge acest scenariu.

„În primul rând, eu nu răspund la ceva neoficial. PSD și PNL au un acord politic pe care îl respectăm și îl punem în aplicare. Cred că după 30 de ani au ajuns și politicienii la o maturitate politică. Să respecte anumite acorduri.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Când ar trebui să demisioneze Nicolae Ciucă

Potrivit protocolului Coaliției, în luna mai premierul Nicolae Ciucă ar trebui să demisioneze, iar locul său să fie luat de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Premierul Nicolae Ciucă nu exlude varianta ca rotativa guvernamentală să aibă loc după 25 mai. În toamnă , mai exact , spun surse guvernamentale pentru Euronews. Premierul Nicolae Ciucă ar putea deveni vecepremier și Ministriu al Apărării după rotativă. Asata in situația în care se schimbă protocolul agreat între PNL și PSD.

Protocolul parafat la constituirea Coaliției mai prevede și un schimb de ministere între PNL și PSD. Astflel, liberalii ar trebui să cedeze Justiția și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și ar primi la schimb Transporturile și Finanțele. Pentru că nu ar vrea să renunțe la ministerele conduse de Sorin Grindeanu și Adrian Câciu, social democrații au propus renegocierea protocolului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE