Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Patrule pe plajă, după opt decese într-o săptămână. Încă o persoană a dispărut la Vama Veche

Bilanțul ultimei săptămâni este sumbru: opt persoane și-au pierdut viața pe litoral, pentru că au ignorat intercția de a intra în apa Mării. Polițiștii și jandarmii desfășoară adevărate patrule pe plajă și încearcă să îi convingă pe turiști să respecte îndrumările primite de la salvamari.

Chiar dacă steagul roșu nu mai este arborat, autoritățile sunt încă în alertă pentru că o altă persoană este căutată după ce a dispărut în valuri la Vama Veche.

Poliția și Jandarmeria desfășoară patrule pe plaje

Ana Maria Stoica, ISU Dobrogea: "Având în vedere evenimentele recente, facem apel să respectați recomandările salvamarilor. Nu vă aventurați la înot dacă valurile sunt mari și marea e agitată, înotați doar în locuri special amenajate și respectați avertizările".

Persoanele de pe plajă cred însă că Poliția si Jandarmeria nu mai au autoritatea din trecut și consideră că amenzile mari ar fi o solutie, după modelul din alte țări. Disciplina se obține prin metode coercitive dure.

Olimpia Ceară, purtător de cuvânt IPJ Constanța: "Numai în ultima săptămână am intervenit la 24 de apeluri prin 112, având ca obiect sesizări cu privire la nerespectarea indicațiilor salvamarillor pe steag roșu. Au fost aplicate 16 sancțiuni".

Turiștii care nu respectă indicațiilor salvamarilor pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei.

Semnificația steagurilor arborate de salvamari:

  • Steagul roșu cu galben – plajă supravegheată de salvamari.
  • Steagul galben – atenție, pericol! Înotul recomandat doar celor experimentați.
  • Steagul roșu – înotul interzis.

Sursa: IGSU

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE