Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Patru poliţişti au fost ucişi într-un schimb de focuri în Carolina de Nord

Patru poliţişti au fost ucişi luni într-un schimb de focuri în timpul unei operaţiuni de arestare a unui suspect, care a fost la rândul său ucis, în Charlotte, în statul american Carolina de Nord, potrivit autorităţilor, citate de EFE.

Pe lângă cei patru ofiţeri de poliţie decedaţi, alţi patru poliţişti au fost răniţi în schimbul de focuri. Doi suspecţi au fost arestaţi.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 13:30 (17:30 GMT), când un grup de agenţi ai Serviciului de Şerifi al Statelor Unite se pregătea să execute mandatul de arestare emis pe numele unui individ pentru deţinere ilegală de arme de foc. Bărbatul avea deja cazier.

"Când s-au apropiat de acel individ, au fost întâmpinaţi cu focuri de armă", a explicat Johnny Jennnings, şeful departamentului de poliţie din Charlotte-Mecklenburg, la o conferinţă de presă.

Atacatorul, împușcat mortal

Poliţiştii l-au împuşcat mortal pe bărbat în curtea din faţă a casei, dar s-a tras asupra lor din interiorul casei.

În acele împuşcături, trei adjuncţi ai şerifului au murit şi alţi patru ofiţeri au fost răniţi (un alt adjunct al şerifului şi trei ofiţeri de poliţie locală din Charlotte).

Un al patrulea ofiţer, un poliţist local care fusese rănit grav, a murit câteva ore mai târziu în spital.

După o "confruntare lungă", poliţiştii au reţinut două persoane în interiorul casei.

"Acum încercăm să stabilim ce s-a întâmplat exact în interiorul reşedinţei", a spus Jennings.

Preşedintele american Joe Biden a vorbit cu primăriţa din Charlotte, Vi Lyles, şi cu guvernatorul statului Carolina de Nord, Roy Cooper, cărora le-a transmis condoleanţe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE